Rovinj, 17.11.2018.

O nama

Tvrtka ENERGETIKA MARKETING d.o.o. osnovana je 1990. godine i danas u svoja dva ureda, u Zagrebu i Ljubljani ima 13 zaposlenih. Uprava tvrtke je u Zagrebu.

Godine 1993. započeli smo s izdavanjem stručnog časopisa EGE. Pokriva teme iz područja energetike, gospodarstva, ekologije i etike, a priznat je i poznat stručnoj javnosti u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Uz to, 2001. godine započeli smo izdavati časopis 'Moja kupaonica' koji pokriva područje uređenja kupaonica, sanitarne tehnike i instalacija, praktičnih savjeta, ideja za opremanje doma te sve druge teme vezane uz ugodno življenje. Godine 1997. proširili smo se na tržište Slovenije i započeli izdavanje stručnog časopisa EGES, a od 2004. i časopisa Moja kopalnica.

Do danas smo objavili više od dvadeset stručnih knjiga iz područja energetike, grijanja, klimatizacije i ventilacije, plinske tehnike, obnovljivih izvora energije, instalacija i sl.

Važno područje naše djelatnosti je i organizacija stručnih skupova. Uspješno organiziramo više stručnih skupova kao što su: Međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje 'Energetska i procesna postrojenja' s Međunarodnim forumom o obnovljivim izvorima energije (svake dvije godine, do sada dvanaest puta), Plinarski forum (svake godine, do sada šesnaest puta), Hrvatski seminar o tlačnoj opremi (svake godine, do sada četrnaest puta), Klima-forum (svake dvije godine, do sada šest puta), Seminar 'Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije' (svake godine, do sada devet puta) i Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti (svake godine, do sada pet puta).

U svibnju 2005. godine pokrenuli smo jedinstveni internetski portal www.energetika-net.com koji svakodnevno donosi aktualne i pouzdane informacije iz područja energetike, gospodarstva, plinske tehnike, grijanja, klimatizacije, hlađenja, instalacija, obnovljivih izvora energije, ekologije i srodnih područja. Portal se redovito redizajnira i sadržajno približava čitateljstvu, ali i poslovnim partnerima.

Tijekom svih tih godina organizirali smo i pružali pomoć pri organizaciji (medijsko pokroviteljstvo i sl) stručnih prezentacija, seminara, radionica i sl. za razne naručitelje (tvrtke, državna tijela, ustanove, stručne udruge). Za brojne naručitelje do sada smo izradili (što uključuje prevođenja na hrvatski i slovenski jezik, grafičku i stručnu obradu) brojne prospekte, letke, kataloge, brošure, upute za rukovanje, stručnu i tehničku dokumentaciju itd.

Također valja spomenuti da smo tijekom razvoja svih tih projekata razradili opsežnu bazu podataka s gotovo 20.000 stručnjaka iz Hrvatske i drugih zemalja i to iz svih područja koje pokriva naša djelatnost. Uz to, s više od 20 redakcija stručnih i srodnih časopisa iz cijelog svijeta utemeljili smo razmjenu informacija i podataka, dok je s uglednim njemačkim izdavačem stručnih časopisa Strobel Verlag potpisan ugovor o poslovnoj suradnji.

Kao našu najveću vrijednost ističemo naše djelatnike koji svakodnevno prate i obrađuju bezbrojne novosti i promjene u svijetu koji nas okružuje i zahvaljujući svojoj stručnosti, znanju i iskustvu pretvaraju ih u korisne i pouzdane informacije bez kojih opstanak u današnjem globaliziranom gospodarstvu više nije moguć.

U cilju popularizacije struke, svim diplomiranim mladim stručnjacima na strojarskim fakultetima u Hrvatskoj poklanjamo jednogodišnju pretplatu. Za takve donacije naša je tvrtka dobila i posebno priznanje - Plaketu s poveljom Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine.

Posebno će nam zadovoljstvo biti ako nam i Vi postanete poslovni partner i do tada Vas srdačno pozdravljamo.