12. međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje

Energetska i procesna postrojenja

7. međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije
Rovinj, hotel 'Lone'
16. - 18. studenog 2016.
Organizatori
Glavni pokrovitelj
Visoki pokrovitelji
Znanstveno-stručni pokrovitelji
Medijski pokrovitelji

Prvo međunarodno znanstveno-stručno savjetovanje ‘Energetska i procesna postrojenja’ održano je 1994. godine u Dubrovniku kao prvi stručni skup koji je održan u tom gradu nakon razaranja kojima je bio izložen 1991. godine. Ipak, već je prvo Savjetovanje imalo odličan odaziv stručne javnosti, a tijekom godina broj sudionika je stalno rastao. Od 2004. godine programu je dodan Međunarodni forum o obnovljivim izvorima energije kojemu je posvećen posljednji dan Savjetovanja, a 2012. održavanje skupa prebačeno je u Rovinj, dok je 2014. programu dodana tema elektromobilnosti.
Međunarodna znanstveno-stručna savjetovanja ‘Energetska i procesna postrojenja’ i Međunarodni forumi o obnovljivim izvorima energije održavaju se svake dvije godine.

Eipp_2012-2

Uobičajene teme Savjetovanja, odnosno Foruma su sljedeće:

  • energetsko gospodarstvo, zakonodavstvo, aktualnosti iz energetike
  • energetska i procesna postrojenja, zaštita okoliša
  • ispitivanje, praćenje, sanacija i osuvremenjavanje postrojenja
  • upravljanje, rukovanje, održavanje, goriva i maziva
  • gospodarenje energijom, učinkovita uporaba energije
  • značaj i uloga obnovljivih izvora energije
  • izvedeni projekti i mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije
  • elektromobilnost.

Na posljednjem, 11. međunarodnom znanstveno-stručnom savjetovanju ‘Energetska i procesna postrojenja’ i 6. međunarodnom forumu o obnovljivim izvorima energije održanima 2014. godine okupilo se 350 sudionika: stručnjaka i znanstvenika iz područja energetike i energetskog gospodarstva, plinske tehnike, obnovljivih izvora, zaštite okoliša, predstavnicima visokoškolskih i ispitnih ustanova, stručnih udruga i državnih tijela, ali i proizvođača energetske opreme, postrojenja i uređaja te inženjerskih, projektantskih i konzultantskih tvrtki iz Hrvatske i svijeta.

input