KLIMA-FORUM 2017.

6. forum o hlađenju, klimatizaciji i ventilaciji
Osijek, hotel 'Osijek', Šamačka ulica 4
4. - 5. listopada 2017.
Organizatori
Medijski pokrovitelji
Pokrovitelji
Pridružite nam se na nadolazećem Forumu

Ovogodišnji Klima-forum, već šesti za redom, održava se u Osijeku, u srcu Slavonije. Program Foruma obuhvaća dva dana (srijedu i četvrtak, 4. i 5. listopada ove godine) i podijeljen je u šest tematskih cjelina.

Klima-forum je središnje mjesto za razmjenu znanja, iskustava i mišljenja u tehnici hlađenja, ventilacije i klimatizacije i svim srodnim strukama i područjima. U skladu s time, Klima-forum okuplja sve kojima su hlađenje, ventilacija i klimatizacija, ali i grijanje dio svakodnevnog posla ili koji s time dolaze u vezu kao što su projektanti, instalateri i serviseri opreme za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju, održavatelji i vlasnici rashladne i klimatizacijske opreme, konzultanti i investitori u projekte, predstavnici proizvođača i trgovaca opreme za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju, znanstvenici, istraživači i studenti visokoškolskih ustanova, predstavnici nadležnih državnih i inspekcijskih tijela i ustanova iz područja graditeljstva i zaštite okoliša te mnogi drugi.

Na Klima-forumima uobičajeno je naglasak na sljedećim temama:

  • uporaba i oporaba radnih tvari (freona)
  • nova rješenja u tehnici grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije
  • uređaji i oprema za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju
  • toplinska izolacija, zaštita od buke i zaštita od požara vezano uz sustave hlađenja, ventilacije i klimatizacije
  • projektiranje i izvođenje sustava hlađenja, ventilacije i klimatizacije
  • energetska učinkovitost i sustavi hlađenja, ventilacije i klimatizacije
  • energetski pregledi, certificiranje i obnova zgrada vezano uz sustave hlađenja, ventilacije i klimatizacije
  • tržište, struka, obrazovanje, norme i propisi u području hlađenja, ventilacije i klimatizacije
  • najzanimljiviji projekti iz područja tehnike hlađenja, ventilacije i klimatizacije koji su ostvareni u posljednje vrijeme.

Uz to, kako je upravo u tijeku ambiciozni program energetske obnove zgrada razne namjene (obiteljskih kuća, stambenih, javnih, poslovnih, industrijskih i turističkih zgrada itd), na Klima-forumu 2017. godine predviđeno je održavanje okruglog stola upravo s tom temom, na kojem će se okupiti predstavnici za to nadležnih državnih tijela i ustanova (minstarstava, fondova i sl), projektanata i izvođača.

input