Male stvari bez kojih ne možemo

Ulazeći u kupaonicu opažamo kadu, tuškabinu, ogledalo, pločice... No, pogled se zaustavlja na malim kupaoničkim elementima kao što su držači za ručnike i kozmetičke preparate, sitni ukrasi, police i sl. Pogled nam luta od jedne stvari do druge i kao da uvijek tražimo nešto posebno...

Možemo li zamisliti kupaonicu bez sitnih detalja? Postoji li uopće takva? Možemo reći kako upravo ti detalji otkrivaju naš stil i kreativnost, no valja biti oprezan da se ne pretjera u količini elemenata koji će se postaviti. Zidne police su vrlo praktične. Naravno, uvijek postoji alternativa - ormari, no koliko su praktični i funkcionalni, ostavljamo za neku drugu priču. Neke stvari želimo uvijek imati pri ruci. Police su za tu namjenu idealne. Zubna pasta, šminka, kozmetika, brijaći aparat i sl. uvijek su „tu negdje“ i rijetko kada ćemo te stvari spremiti duboko u ormar.

Staklene police su vrlo lijepe, no prljavštinu poput prašine na njima je vrlo lako uočiti pa je uvijek bolje u obzir uzeti neki drugi materijal, npr. drvo. Ako police ne ulaze u vaš uži izbor, razmislite o krpenim vrećama iz kućne radinosti. Šarene ili jednobojne vreće koje ćete pričvrstiti na vrata kupaonice mogu izgledati efektno, praktične su i, što je najvažnije, jeftine su!

Držači za ručnike ne moraju nužno biti jednostavni. U trgovinama se mogu pronaći razni oblici za sve tipove kupaonica. Imate li odvojenu dječju kupaonicu, ukrasite je životinjskim oblicima i likovima iz crtića. Djeca će biti oduševljena, a i kupanje će biti zabavnije!
Svi ti kupaonički elementi na određen način imaju estetsku ulogu. Ako želite barem malo promijeniti izgled svoje kupaonice, onda je najbolji izbor promijeniti upravo te male elemente. Oni se jednostavno postavljaju, odnosno skidaju. Problem je jedino što je izbor u trgovinama velik te je često teško odmah donijeti odluku što kupiti.
Ukrasite zidove kupaonice malim detaljima i ne zaboravite na njihovu funkcionalnost. Zašto ne biste na jednu od polica stavili cvijet ili školjku? Umjesto gomilanja stvari na vidljivim mjestima, odlučite se za nešto jednostavno i lijepo što će sve goste ostaviti bez daha! Kupaonica bi trebala biti mjesto opuštanja. Neka kupaonica odiše svježinom i jednostavnim skladom!

Vodite računa i o tome da opasne stvari poput kemikalija ne ostavljate na policama koje su dostupne i onim najmlađima. Te bi preparate valjalo spremiti u ormar kojim se služe isključivo odrasli. Na kraju krajeva, zar je na policama lijepo vidjeti sredstvo za čišćenje WC-a?

email