Da - za nove ideje

Kupaonica nije samo korisna i funkcionalna prostorija. Ona je polazna točka svakog jutra i završna točka večeri, kada u ugodnim trenucima tuširanja ili namakanja u kadi zbrajamo misli cijelog dana i pokušavamo se opustiti. To je mjesto gdje se može provesti neko vrijeme u samoći i gdje se možemo pripremiti za nove obveze. Kada nas muče brige i želimo od njih pobjeći, namaknje u toploj vodi može biti vrlo učinkovito.

Planirate li preuređenje kupaonice, postoji brzo i efikasno rješenje da to ostvarite. Za početak predlažemo uklanjanje viška stvari. To je uistinu dobra ideja.
U kupaonici uvijek postoje stvari, predmeti i elementi koje rijetko ili gotovo nikada ne koristimo, a nepotrebno zauzimaju prostor i utječu na izgled prostora. Uklanjanjem nepotrebnih stvari otvara se slobodan prostor za neke nove, ali korisne sitnice. Nije nužno da to budu korisni predmeti. Obična vaza sa cvijećem ili okvir sa slikom mogu se vrlo lijepo uklopiti na mjesto gdje se nekoć nalazio, npr. pribor za kozmetiku koji se rijetko koristio.

No, za početak malih promjena u kupaonici je dovoljno ugraditi ormarić u koji će se smjestiti nepotrebni predmeti, ali i neki koji se koriste svakodnevno. Važno je da se novi ormarići stilom uklapaju u izgled kupaonice. Isto tako, sitni detalji koji će doprinijeti promjeni uvijek su dobar izbor. Naravno, potrebno je voditi računa o veličini novih elemenata koji se stavljaju u prostor i o njihovoj funkcionalnosti.
Rasvjeta u kupaonici utječe na atmosferu koja prevladava u tom prostoru, ali i na naše rasploženje. Dobra rasvjeta je ključna za lijepu kupaonicu pa je zbog toga odabiru rasvjetnih tijela dobro posvetiti pažnju. Unese li se u kupaonicu svježina nove svjetlosti, nema sumnje kako će cilj biti ostvaren. Novi izgled kupaonice postao je stvarnost.

Odabir jačine svjetlosti može biti odraz osobnosti. Tako svjelost može biti jednostavna, ali i komplicirana, umjerena, dinamična, futuristička itd. Pravilo je da bi kupaonica trebala biti svijetla. Naravno, postoje iznimke pa je dozvoljena i slaba, tj. umjerena rasvjeta.
Promjena zavjese za tuškabinu ili kadu također može biti značajna stavka novog izgleda kupaonice. Zamijeni li se ‘obična’ bijela zavjesa nekom vedrijom i oslikanom, kupaonica šalje novu poruku. Ona je sada upotpunjena novom idejom koja zrači optimizmom i vedrim duhom i kao takva je postala nenametljiva zaštitna ikona doma u kojoj se svatko ugodno osjeća.

Kako bi se ‘zatvorio’ krug malih promjena za bolji ugođaj, nova kolekcija ručnika koja se bojom savršeno uklapa u preuređenu kupaonicu može poslužiti kao odličan mamac za kupnju. Ako se tome pridodaju kutijica za sapun ili držači za ručnike, preuređenje će biti kompletno. Naravno, riječ je o malim sitnicama koje ponekad pokreću prostor, ali isto tako koje ponekad zanemarujemo i ne pridajemo im dovoljno pažnje.

email