Osvježite prostor u duhu kreativne inspiracije

Ako kupaonicu promatramo kao jednu od važnijih prostorija doma, bitno je da je ona ugodna, svježa, lijepa, funkcionalna... To su sve već dobro poznate karakteristike koje kupaonica mora zadovojiti kako bi se u njoj osjećali potpuno ispunjeni. No, ako vam omiljena prostorija djeluje monotono i nešto u njoj nedostaje, ne odlučujete se odmah na radikalne promjene. Tek pokoji sitni detalj svježine vašoj će kupaonici dati potpuno novi izgled.

Krenimo od rasvjete. Ako je u kupaonici postavljena tek obična stropna rasvjeta, razmislite o tome da iznad ogledala ugradite dodatnu lampu. To ne mora biti neko ekskluzivno rasvjetno tijelo, već najobičnija lampa koja će itekako puno značiti u slabo osvjetljenom prostoru. No, jedna od ideja je da se promijeni stropni luster. Za novi izgled kupaonice odaberite luster specifičnih karakteristika, ali i oblika. Tako će nekad sasvim obično rasvjetno tijelo postati ključni igrač novog izgleda prostora.

Dodaci prostoru mogu biti u obliku košare za rublje ili prekrivača za pod. Kupite li novu košaru u koju ćete smjestiti ručnike i kozmetiku, možete očekivati da će vam takva mala, ali ne i skupa promjena predstavljati veliko zadovoljstvo. Jedna od ideja za mali dodatak prostoru je i cvijeće koje se može smjestiti pokraj umivaonika ili na policu. Uz lijepu vazu, cvijeće će zasigurno prostor učiniti još ljepšim.
Također, u kupaonici se mogu promijeniti držači za ručnike, ručkice za ormare i sl. To su sve sitni detalji koji će bez većih financijskih izdataka kupaonici dati novu svježinu. Naravno, i nova WC-daska ili četka za WC mogu značiti promjenu.

Postoji li u kupaonici prozor, postavite nove zavjese! Isto tako, imate li samostojeći umivaonik, postavite zavjesu ispod njega. To će vam otvoriti nove mogućnosti za odlaganje stvari ispod umivaonika. Odlučite li se za ovakvu promjenu, kupite tek jednostavne drvene kutije u koje ćete smjestiti sitne potrepštine. Novitet u kupaonici mogu biti i novi ručnici! Odaberite ručnike svježih boja, cvjetnih uzoraka ili šarene! Veseli detalji se u kupaonici jako dobro snalaze! Odstupite od svojih dosadašnjih stilova i odlučite se za potpuno novi izgled prostora pa makar se radilo o najsitnijim detaljima. U slučaju da su vam dosadne keramičke pločice, naljepite na njih neki dezen ili ih sami oslikajte. Naljepite na pločice mali ukras ili kamenčić. Napravite svoje malo umjetničko djelo. Naravno, i ogledalo se može ukrasiti naljepnicama, ali ga se može i oslikati!
Za novi izgled kupaonice nije potrebna kompletna rekonstrukcija, već je dovoljno samo malo truda i volje. Za malu promjenu ne treba puno vremena. Sve navedene ideje mogu se ostvariti u kratkom vremenu pa je time užitak stvaranja novih ideja i novog izgleda kupanice još veći!

Krenite u stvaranje novog izgleda vaše male-velike kupaonice još danas! Sretno!

email