Može li kupaonica biti savršena bez kade?

Zaboravljamo na probleme, radne obaveze i prepuštamo se užicima mjehurića... Plutamo obavijeni toplim učincima vode i aromaterapije... No, svemu tome doprinjela je čarobna kada u koju smo se ugodno smjestili i u koju smo zaronili prepušteni mašti i snovima...

Jednostavnih oblika ili pak onih koji začuđuju svojom nametljivošću modernih dizajnerskih rješenja, kada je oduvijek bila i ostala najznačajnija kupaonička stavka. Ona je lijepa, posebna i nadasve funkcionalna.
Prostor određuje veličinu kade. No, kao da uvijek tražimo (želimo) veliku kadu. ‘Što veća to bolja’, ne mora biti pravilo. Danas se na tržištu kupaoničke opreme mogu pronaći razni oblici kada. Isto tako, i male kade mogu biti hidromasažne.
Kadu prije svega određuje njezina funkcionalnost. Kod izbora nove kade itekako valja razmisliti o tome tko će se njome sve koristiti i u koje svrhe. U slučaju da se više koristi za svakodnevno tuširanje, bolji izbor je kada s ugrađenim staklenim tuš-paravanom. Koristi li se kada više za namakanje, najbolji izbor je kada većih dimenzija, po mogućnosti s hidromasažnim sustavom.

Kada kao nametljiv središnji element kupaonice zrači svojom posebnošću i skladnim dizajnom. Danas su moderne kade izrazito lijepe te prije svega vrlo jednostavne. Dizajneri kupaoničke opreme kao da bitku vode tko će osmisliti što jednostavniju i što ljepšu kadu. Mora im se priznati da su u tome vrlo vješti! Rješenja koja se prezentiraju u skladu su sa vrhunskim tehnologijama koje nameću jednostavnu uporabu i koje su prvenstveno osmišljene da pružaju ugodu. Naravno, tu u prvi plan dolaze kade s hidromasažnim sustavima koje više nisu luksuzan proizvod. Pristupačne cijene tih kada danas ih svrstavaju u kategoriju lako dostupnih proizvoda.
Nakon napornog radnog dana, nema vjerojatno ničega ljepšeg od opuštanja u toploj kupki. Dakako, uvijek se može odabrati i nešto lakša varijanata poput brzinskog tuširanja, ali kada pred tušem neupitno ima bolje kvalitete. U njoj je moguće i tuširanje, ali i namakanje. Govorimo li o djeci, kada je i tu u prednosti jer djeca itekako vole brćkanje uz mjehuriće i patkice.
Kod preuređenja kupaonice uvijek je dobro razmisliti o tome koji će se elementi ugraditi. Bez obzira na to je li riječ o tuš kabini ili kadi, potrebno je voditi računa o veličini prostora, ali i o potrebama ukućana.
Starinski tip kade, koji je poznat već stoljećima i u kojem su još i stari Grci uživali, i danas je popularan. Jednostavna kada, čak i bez ikakvih dodatak poput masažera i sl. vrlo je ugodna, ali što je najvažnije - praktična.
Ipak, ako je kupaonica dovoljno velika, ugradnja hidromasažne kade dolazi u prvi plan. Uzimajući u obzir prednosti koje takav tip kade pruža, možda odluka o ugradnji takve kade i nije tako loša?
Jednom kada se otkriju čari opuštanja u kadi, nema povratka natrag...
Dakako, kupaonica može biti savršena i bez kade, no ona je ipak značajan element koji doprinosi cjelokupnom izgledu kupaonice. Odajući veličinu i snagu, kada se nameće svojim oblicima i materijalima koji u konačnici kupaonici daju poseban “štih”.
Tuširanje može imati određenih prednosti, ali kupanje u kadi, pogotovo namakanje, ne može se svrstati u istu kategoriju kao brzinsko ispiranje vodom pri tuširanju. Na kraju, opet dolazimo do one priče kada se postavlja pitanje koliko, zapravo, vremena imamo za sebe i koliko često si možemo dopustiti bezbrižno namakanje?
Možda problem nije u vremenu, koliko u našoj volji da to ostvarimo ...

email