Spavaća soba s pogledom na kupaonicu

Danas se uređenju kupaonice pristupa s velikom pažnjom. Savjetuju se arhitekti i dizajneri interijera i obilazi se velik broj trgovina kupaoničkom opremom. Kupaonica se sve češće nalazi neposredno uz spavaću sobu ili je s njom povezana kliznim vratima.

U potrazi za većim i prozračnijim prostorima u domu sve više pažnje usmjerava spajanju pojedinih prostorija u jednu. Tako se kupanica približava spavaćoj sobi. To nije novost, ali se ipak u zadnjih nekoliko godina osjetio značajniji iskorak u takvim arhitektonskim rješenjima.

Kupaonica predstavlja novo iskustvo uživanja. Novi stilovi uređenja nameću jednostavnost i lakoću, a u konačnici kupaonica postaje prostor u kojem će podjednako uživati svi. Načini na koji se postiže opuštena atmosfera više nisu nepoznanica: blagi i umjereni tonovi boja, lijepe i jednostane linije kupaoničkih elemenata, nenametljivost, ugodna rasvjeta, moderan dizajn itd.

Kupaonica koja je smještena neposredno uz spavaću sobu nameće novu dimenziju shvaćanja kupaonice, ali i spavaće sobe. Najčešće su te dvije prostorije odvojene kliznim vratima što dodatno stavlja naglasak na njihovu povezanost. Naravno, govori li se o takvim uređenjima za pretpostaviti je da je riječ o velikim domovima u kojima se takvo rješenje lako može ostvariti. No, to dakako nije pravilo. I u manjim prostorima se takva rješenja mogu izvesti na vrlo lijep i simpatičan način.

Danas je većina modernih kupaonica uređena i osmišljena u namjeri da korisnicima pruži i osigura ugodnu atmosferu te ispuni očekivanja kupaonice kao malog spa-centra u vlastitom domu. Ako je riječ o većim prostorima, svoje mjesto može pronaći i mala kućna sauna.

Kupaonica kao velnes-prostor inspiracija je mnogim arhitektima i dizajnerima interijera, ali i proizvođačima kupaoničke opreme. Traži se savršenstvo u izvedbama, materijalima, bojama, ali i funkcijama elemenata koji moraju odgovoriti na sve zahtijeve izbirljivih korisnika. No, nije riječ samo o izbirljivosti. Više je riječ o današnjem modernom načinu života gdje glavnu riječ imaju stres i nedostatak vremena pa u skladu s time u domu tražimo maksimalnu ugodu i mir. Upravo je kupaonica prostor u kojem se može pronaći “izgubljeno vrijeme”, dok potraga za njime može biti završena u relaksirajućoj kupki ili pod mlazom hidromasažnog tuša.

Svaki provedeni trenutak u modernoj kupaonici pretvara se u novo iskustvo koje je spas za iscrpljeni organizam. Spoje li se spavaća soba i kupaonica u otvoreni prostor, u dom se unosi svježina koja je nametnuta novim stilom uređenja, ali i samom namjenom. Spavaća soba s pogledom na kupaonicu moderno je i vrlo lijepo rješenje.

Ranojutarnje ustajanje iz kreveta ne mora biti teško ako se u neposrednoj blizini nalazi neodoljiva prostorija iz snova...

email