Kupaonički ormarići i klupica kao hit modernih interijera?

U sklopu akcije 'Moja kupaonica uređuje' obratila nam se još jedna vjerna čitateljica i donosimo novo rješenje uređenja kupaonice. Riječ je o mladoj, zaposlenoj ženi, vrlo vedrog duha, sklonoj estetici, čistoći prostora i minimalizmu, koja je kupila stan u novogradnji. Kako je stan bio ogledni primjerak s ugrađenom dijelom opreme, tako su i u kupaonici već bile postavljene keramičke pločice i elementi. Pri tome je odluka bila zadržati sve postojeće pločice i elemente te ugraditi samo kupaoničke ormariće.

Kupaonica uskog duguljastog oblika površine oko 5 m2 smještena je unutar zgrade pa nema prozora, što znači da nema ni dnevnog svjetla ni prirodne ventilacije. No, prirodna ventilacija je nadomještena prisilnom, što znači da je u kupaonicu ugrađen ventilator. Zidovi su obloženi pravokutnim, vodoravno postavljenim bijelim sjajnim pločicama s jednim redom vodenaste svijetloplave boje. Na podu su postavljene kvadratne pločice također vodenaste, ali svijetlozelene boje. Povezanost boje s vodom uvijek je dobro rješenje za kupaonice, a svjetlost i sjaj pločica doprinijet će osvjetljenju prostora.

Pri projektiranju ormarića valja se zadržati na bijeloj boji kako bi se podržala svjetlost i racionalnost pri uređenju kupaonice. Želja čitateljice je bila da samo jedna strana kupaonice bude opremljena ormarićima kako bi ona druga bila posve ‘rasterećena’ i slobodna primiti veliko uokvireno zrcalo.

Ostali dio teksta pročitajte u novom broju časopisa Moja kupaonica...

(Autorica članka: Tatjana Burić, dipl. ing. arh., 3D ilustracije: Domagoj Ivanović, dipl. ing. arh.)

email