Savjeti za odlaganje stvari - ručnici i kozmetika na dohvat ruke

Odlaganje stvari u kupaonici ne mora biti problem, ako se u njoj nalazi funkcionalan kupaonički ormarić. Još ako je i lijep, savršeno će se uklopiti u kupaonicu. Bez obzira je li riječ o maloj ili velikoj kupaonici, ormarić je sastavni dio prostorije. No, i lijepa polica rado je viđen element u kupaonicama.

U malim kupaonicama najčešće rješenje za spremanje stvari je ormarić ispod umivaonika koji zauzima najmanju površinu. Dobro rješenje za male prostore su i praktični viseći ormarići u koje se može spremiti puno stvari. Naravno, uvijek treba misliti o tome što se sprema u ormare i koliko često se određene stvari upotrebljavaju. Što manje nepotrebnih stvari u maloj kupaonici - to bolje! Duboke ladice izuzetno su praktične za male prostore koje nemaju mogućnost dodatne ugradnje samostojećeg ormara ili polica.

Kod izbora umivaonika s ugrađenim ormarićem treba misliti o dizajnu, obliku i dimenzijama. Prevelik i nezgrapan umivaonik u maloj kupaonici može otežati kretanje po prostoru. Kada je kupaonica izrazito mala i kada se ne može ugraditi umivaonik s ormarićem, tada su rješenje viseći ormarići. No, i tu se mora voditi računa oko dimezija i koliko će slobodnog prostora ostati na raspolaganju.

Za male kupaonice dobro rješenje su i police na koje se mogu odlagati stvari kao što su ručnici i kozmetika. Kako su uvijek na meti pogleda, police bi trebale biti maksimalno uredne. Prednost ugradnje polica je u tome što omogućavaju dostupnost stvari koje se na njima nalaze, a i samo održavanje znatno je jednostavnije u odnosu na ormarić (izuzev staklenih polica koje se ipak nešto češće trebaju čistiti). Drvene police lijepo se uklapaju u gotovo sve stilove uređenja i jednostavne su za održavanje.

Velike kupaonice lako je namjestiti. Još ako imate dobru i originalnu ideju, rezultat je zajamčen! No, nije svejedno koji će se elementi ugraditi. Zasigurno ne želite u svojoj velikoj kupaonici nefunkcionalan (veliki) ormar koji će vas ograničavati u kretanju. Pravilan izbor dimenzija, oblika i materijala od kojih je ormar izrađen doprinijet će konačnom izgledu prostora, ali i njegovoj što većoj funkcionalnosti.

Ako imate dovoljno veliku kupaonicu da u nju možete smjestiti veliki ormar, ne oklijevajte. Spremanje ručnika, ali i svih ostalih potrebnih stvari koje se koriste u kupaonici na jedno mjesto pružaju udobnost korištenja samog prostora. To je značajna prednost velikih kupaonica koju treba iskoristiti. Jer, nije samo spremanje stavri u pitanju. Ovdje do izražaja dolazi cijela prostorija koja na taj način još više postaje funkcionalnijom te sam boravak u njoj postaje ugodniji. Kamo odložiti mnogobrojne ručnike, kozmetiku, sredstva za čišćenje? Sve su to pitanja koja u velikim kupaonicama s ugrađenim ormarima postaju daleka prošlost.

Razne kutije i košare također se mogu lijepo uklopiti u velike kupaonice. No ipak, pazite da veliku kupaonicu ne zatrpate nepotrebnim elementima koji nemaju neku određenu svrhu jer tada cijela slika o velikoj funkcionalnoj kupaonici pada u zaborav.

U velike kupaonice mogu se ugraditi police nešto većih dimenzija. Uredno složeni ručnici na policama svojim bojama mogu doprinijeti općem izgledu prostora. To lijepo dolazi do izražaja u kupaonicama koje su uređene u određenom stilu i koje se isključivo vode pravilom neodstupanja od stilskog uređenja ni u jednom dijelu uređenja prostora. Kozmetika za osobnu higijenu, šminka i sve ostale male stvari bez kojih se ne može zamisliti kupaonica svoje mjesto mogu pronaći upravo na policama te će na taj način uvijek biti na dohvat ruke.

U kupaonice isključivo treba ugrađivati elemente namijenjene za vlažne postorije što se podjednako odnosi na ormare i police. Dobra otpornost materijala na vlagu ključno je svojstvo na koje treba obratiti pažnju kod odabira određenog elementa. Drugo važno svojstvo, o kojem također treba misliti, je lakoća održavanja čistoće. Što je element lakše čistiti, veće je zadovoljstvo njegovog korištenja. Praktična i lijepa - to je moderna kupaonica koja je udobna za korištenje.

email