Crno-bijeli svijet

Ova kozmička postavka suprotnosti nezaustavljiv je izvor ideja oduvijek. U svemu, pa i u kombiniranju neboja keramičkih pločica, crne i bijele, što svom punoćom kontrasta diktira dinamiku i unosi nevjerojatnu energiju u prostor.

Izuzetno je zanimljiva i postojana kombinacija u keramičkim pločicama, čiju dominaciju neprestanog golicanja mašte i neiscrpnog izvora ideja možda nikada nijedna boja neće svrgnuti s trona. Bezvremenska postavka crnobijele suprotnosti u svakoj kombinaciji je gotovo savršena i nemoguće je poremetiti, pogriješiti i pretjerati.

Ponuda je očaravajuća. Crno-bijeli svijet razigran je u milijunskim idejama: od gotovo najobičnijih keramičkih pločica crne i bijele boje, koje vas pozivaju da podignete dizajnersku palicu i odlučite želite li razigrani ‘sttaccato’ ili će vaša odluka ipak biti mirnija i profinjena elegancija. Sve kombinacije su dozvoljene, moguće i savršene. Osim kombiniranja samo crnih i bijelih pločica, što sa maštom radi čuda, bezgranična i bezuvjetna pikantna oslikavanja od simetričnih formuliranih geometrijskih i pravilno izračunatih ideja, do stiliziranih, slobodnih fluidnih i profinjenih…

Keramička industrija kroz trendove stalno pomiče granice istraživanja i izražavanja!

U trendu digitalnog printa i izraženih tekstura 3D tehnologije voluminiziranih površina pločica, sve naglašeno postaje još dominantnije i izraženije pa će sama punoća kontrasta poptuno zavladati prostorom.

Široka paleta glazura, od potpuno matiranih, satiniranih, svilenkasto matiranih i sjajnih i izrazito visokosjajnih, glazura dodatno će pojačat sve osjete.

U trendu su i dekori, beskrajno istraživanje u rasteru crnobijelog škakljanja na površini u svim mogućim oblicima nazvanim ili bezimenim, naprosto je moguća i vrlo često se pojavljuje kao kombinacija s običnim crnim ili bijelim pločicama.

Povratak u stvarnost nude i vrlo realni digitalno printani dekori u crno-bijelom printu koji kao da koketiraju sa bezvremenskim šarmom i trenutkom u vremenu izražavajući gotovo sve: od retro-efekta do urbanog chica s potpuno realnim fotografijama koje se printaju na keramičke pločice, do stiliziranih i oslikanih dekora, cvjetova koji su uvijek predmet uživanja, linija, kružića, kockica i mozaika u crnobijeloj - uvijek i sve je dozvoljeno i moguće!

Veličine pločica, od najsitnijih kockica mozaika, do vrlo velikih dimenzija koje će ograničiti skakutanje i usmjeriti skladu slaganje prema posljednjim trendovima, odraz su elegancije i profinjenog sramežljivog klišea manje je više!

Svatko tko se odluči u kupaonici poigrati s crnim i bijelim pločicama zna da ne može pogriješiti jer one ne podliježu trendovima i nikada ne izlaze iz mode.

Savršene su u svim kombinacijama, toliko su energične da se mogu kombinirati sa svakojakim detaljima i svim drugim bojama koje uvijek mogu dosaditi, a detalji su lako zamjenjivi, ovisno o trendovima u uređenju.

Stoga, ako se odlučite za crno-bijelu kombinaciju kod uređenja, dugo ćete voljeti i uživati u svojoj kupaonici jer će živahna energija u prostoru tražiti kombiniranje drugih detalja, boja i stilova s kojima se savršeno spajaju, a redovito su pozvani i dobrodošli u crno-bijeli svijet!

Morana PERKOVIĆ, ing. građ.

email