Tepih u kupaonici

Pod kupaonice u njezinom cjelokupnom izgledu igra važnu ulogu. Iako tepih ili neki drugi prostirač ne predstavljaju bitnu financijsku stavku u opremanju kupaonice, gledano na ukupni dojam prostora, ti mali detalji prostoru daju specifničnost pa je pri njihovoj kupnji dobro odvojiti koju kunu više...

Za pretpostaviti je da se za kupaonički tepih ne odvaja veća svota novca. Dakako, luksuzna moderna kupaonica iziskuje tepih određenih karakteristrika. Moderan, profinjen, mekan i ugodan, tepih u kupaonici može predstavljati mali pomak od svakidašnjeg izgleda kupaonice. Tepih se u načelu može postaviti u bilo koji tip kupaonice, no postoje i iznimke.

Imate li vrlo malu kupaonicu, sasvim je sigurno da u nju nećete postaviti tepih. U skučenom prostoru tepih će napraviti više nereda i problema nego što mu je bila osnovna namjena. U malim prostorima postoji veća mogućnost da se tepih pomiče i time onemogućava ionako ograničeno kretanje po kupaonici (ne mogu se otvoriti ili zatvoriti vrata, tepih zapinje za vrata ili perilicu rublja i sl).
Danas se u velikim kupaonicama tepih vrlo često susreće. On kupaonici daje svježinu, “ono nešto posebno” i, ako je pomno biran, tepih je zaista lijep dekor pa čak i u zahtjevnoj kupaonici.

S obzirom na sastav od kojeg je tepih napravljen, za kupaonicu je najbolje odabrati onaj od poliakrilnih vlakana. No, o svim karakteristikama tepiha najbolje je savjetovati se s prodavačem. Obratite pažnju na deklaraciju jer su tamo navedena glavna svojstva proizvoda. Važno je da kupaonički tepih bude elastičan i mekan te da dobro upija vlagu. Također, danas se na tržištu mogu kupiti tepisi s podlogom od lateksa koja sprječava klizanje.

Boja i dizajn tepiha ili prostirača u cjelokopnom izgledu prostora imaju važnu ulogu. Ako su u kupaonici keramičke pločice nježnih boja i bordura s tek pokojim detaljem, tepih može biti snažnijih boja. Vlada li u kupaonici šarenilo boja i detalja, tepih mora biti jednostavan.
Danas je na tržištu vrlo lako pronaći odgovarajući kupaonički tepih. Naravno, s obzirom na cijenu postoje velike razlike, no za kvalitetan i lijep tepih te ugodnu kupaonicu isplati se izdvojiti i pokoja kuna više...

email