Kupaonička galanterija

Često pomislimo kako bi bilo dobro u kupaonici nešto promijeniti. Najčešće se te promjene odnose na kupaoničke elemente koje je lako zamijeniti i za koje ne treba izdvojiti veća financijska sredstva. Razmišljamo o tome kako bi dobro bilo imati lijepe i moderne police za ručnike, poseban držač za sapun ili lijepu posudu za tekući sapun. Sve su to male i vesele sitnice koje uljepšavaju prostor. Kupaonička galanterija sastavni je dio svake kupaonice. Iako maleni, ti lijepo dizajnirani elementi kupaonicu itekako uljepšavaju.

Držači za ručnike i sapune u kupaonicama su neizostavni elementi. U različitim oblicima, bojama i materijalima, ti mali korisni predmeti imaju posebnu ulogu u uređenju, ali i stvaranju atmosfere u prostoru. Bilo da je riječ o malim ili velikim kupaonicama, odabir kupaoničke galanterije predstavlja bitnu kariku kod uređenja kupaonice.
U slučaju da se kupaonički radijator ne može koristiti kao držač za ručnike, posebni držači za ru-čnike u obliku šipki ili polica dobar su izbor. U obzir dolaze kromirane police, odnosno držači koji su prevučeni niklom, ali i oni izrađeni od kovanog željeza. Ako se drvo kao materijal uklapa u stil uređenja kupaonice, u obzir dolaze i drvene police.
Postoje različite veličine držača za ručnike. Tako su oni većih dimenzija pogodni za odlaganje velikih ručnika, kučnih ogrtača i sl. Postoji li u kupaonici dovoljno prostora, mogu se ugraditi i dvostruki držači za ručnike. Držači, odnosno male posudice za sapun mogu se kupiti u najrazličitijim dimenzijama i oblicima. Bilo da se nalaze na umivaoniku ili su direktno montirani na zid, posudice za sapun vrlo su korisne i jednostavne za održavanje.
Ako je kupaonica dovoljno prostrana, police će svakako dobro doći za odlaganje sitnica, ali i ručnika. Police od prozirnog stakla vrlo su lijepe, no na njih nije poželjno odložiti puno stvari. One su nježne i elegantne pa ih je bolje ne opteretiti suvišnim sitnicama i teškim stvarima. Na staklenim policama dobro će se uklopiti tek pokoja kutijica za nakit ili držač četkica za zube.
Možda najzanimljiviji oblici osmišljeni su za držače četkica za zube. Igra materijala, oblika i boja držače četkica za zube pretvaraju u zanimljive elemente kojima se najčešće vesele najmlađi članovi obitelji.
Naravno, držače za ručnike, sapune, četkice za zube i posebne posudice za tekuće sapune najbolje je kupovati u kompletu. No, treba li vam samo novi držač za sapun, u trgovinama kupaoničkom opremom sigurno ćete pronaći jedan koji se stilski uklapa u kupaonicu. Također, od malih detalja koje uljepšavaju kupaonicu valja istaknuti i vješalice za ručnike koje su idealne za male prostore.
Držači WC-papira također se mogu pronaći u najrazličitijim oblicima i bojama. U konačnici, svi ti mali dodaci uređenju kupaonice igraju važnu ulogu u konačnom izgledu prostora.

email