ABC Interijer i TECE - prezentacije brendova budućnosti

ABC Interijer predstavio je renomiranog španjolskog proizvođača interijera kompaniju Porcelanosa, dok je tvrtka TECE predstavila široku paletu svojih proizvoda s naglaskom na proizvod TECElux - WC budućnosti.

Zagreb, 17. travnja 2013.

U zajedničkoj organizaciji kompanija ABC Interijer i TECE održane su prezentacije za poslovne partnere i arhitekte. ABC Interijer predstavio je renomiranog španjolskog proizvođača interijera kompaniju Porcelanosa, dok je tvrtka TECE predstavila široku paletu svojih proizvoda s naglaskom na proizvod TECElux - WC budućnosti.

Grupa Porcelanosa postoji od 1973. godine, dok je u Hrvatskoj prisutna već 17 godina. Uz Vitru, riječ je o najkompletnijem proizvođaču interijera u Europi, dok je u svijetu Porcelanosa najcjenjeniji i najinovativniji proizvođač zidne keramike.

Porcelanosa ima 8 vlastitih proizvodnja:

  • Keramika: Porcelanosa, Venis, Urbatek – porculanska podna keramika, L'Antic Colonial – prirodni materijali (kamen i drvo),
  • Sanitarna oprema: Noken
  • Kuhinjski i kupaonički namještaj: Gamadecor
  • SPA Home & KRION: Systempool
  • Tehnička rješenja: Butech.

Važno je istaknuti kako su još početkom 70-tih godina prepoznati kao izrazito inovativna kompanija. To je prva tvornica koja je izmislila i počela proizvoditi retificiranu keramiku i svu zidnu keramiku koja od samog početka radi isključvo na bijeloj pasti.

Krajem 90-tih godina shvatili su da ukoliko žele imitariti prirodne materijale moraju razvijati tehnologiju u pravcu realne imitacije materijala koji imitiraju npr. velike površine kamena i sl. Svi podovi su gres porcelanato, tj. s upijanjem vode manjim od 0,03% (inače je granica upijanja čak i 70% veća), tako da su svi njihovi podovi otporni na smrzavanje.

Grupa broji 3000 zaposlenih, od čega gotovo svi rade samo na kontroli proizvodnje, jer je gotovo sve od same izrade pa do pakiranja kompletno automatizirano.

TECE je predstavio zavidnu paletu svojih proizvoda, a glavni naglasak prezentacije bio je na najnovijem proizvodu, WC-u budućnosti pod imenom TECElux.

Povijest kompanije seže u 1955. godinu, dok je pravi 'bum' kompanija imala 1987. godine kada na tržište uvodi TECEquickpipe. No, pravu revoluciju u sektoru sanitarija i novih tehnologija TECE postavlja 2012. godine s konceptualnim WC-om budućnosti - proizvodom TECElux koji integrira sve funkcije WC-a. Iste godine TECE slavi 25 godina postojanja.

TECE ukupno broji 1300 zaposlenika, 21 poslovnicu i 31 poslovnog partnera. U razdoblju gospodarske krize kompanija bilježi rast prihoda što je dovoljan pokazatelj kvalitete proizvoda. TECE grupa je u 2011. godini ostvarila promet od 155 milijuna eura.

Na prezentaciji je ukratko predstavljen i program cijevi - TECEflex. Riječ je o jednoj cijevi koja može poslužiti za pet namjena: vodu, grijanje, podno grijanje, plin i komprimirani zrak. Riječ je o cijevi za koju ne treba upotreba O - prestena (brtve), koja je otporna na udarce i oštećenja te koja ima bolju protočnost zbog aksijalne tehnike spajanja. Također, ukratko su predstavljeni i ostali proizvodi: TECEfloor - sustav podnog grijanja. TECEdrainline - tehnologija odvodnje, Seal System - jedinstven i certificiran sustav hidroizolacije.

Poseban naglasak prezentacije stavljen je na TECElux - WC budućnosti.
Riječ je o proizvodu s kojim pritisak i ispiranje pripadaju prošlosti. Naime, s TECElux-om objedinjene su čak četiri inteligentne funkcije: odsis neugodnih mirisa, aktivacija dodirom, dvokoličinska tehnika ispiranja i podešavanje po visini. TECElux je terminal za sve WC funkcije današnjice i budućnosti. Često naglasak na higijenu i udobnost stavlja estetiku u pozadinu, ali TECE je sada stvorio oblik koji objedinjuje sve funkcije. Tehnolgija nestaje iza zida, a vidljiva ostaje samo posebno plosnata ploča od bijelog sigurnosnog stakla koja se savršeno uklapa u svaki ambijent kupaonice. Velika staklena površina zatvara revizijsko okno i prikriva vodokotlić i priključke za struju i vodu, a sastoji se od dva dijela koja optički djeluju kao cjelina.

TECElux moguće je kombinirati sa gotovo svim modelima keramike i većinom modela tuš-WC-a. Ploča velike površine štiti zid od prskanja i omogućuje oblikovanje zida bez pločica.

WC terminal temelji se na provjerenoj tehnologiji TECE predzidnih sustava te sustava ispiranja. Usprkos svojoj multifunkcionalnosti, TECElux vrlo se jednostavno ugrađuje, u svega nekoliko koraka te je odmah spreman za upotrebu. TECElux-modul dostupan je u tri različita stupnja nadogradnje - TECElux 100, 200 i 400. Svi moduli sastoje se od samonosivih, stabilnih ugradbenih okvira i pouzdanog TECE vodokotlića s dvokoličinskom tehnologijom ispiranja.

Za inteligentan spoj dizajna i funkcionalnosti TECElux je već višestruko nagrađivan.

email