Aquaestil predstavio svoj inovativni materijal ASTONE

Vodeći hrvatski proizvođač kupaoničke opreme, Aquaestil, predstavio je svoj inovativni materijal ASTONE na prestižnom skupu arhitekata “Days of ORIS” u rovinjskom hotelu Lone.

Zagreb, 23. travnja 2012.

ASTONE je visokokvalitetni kompozitni solid surface materijal razvijen u hrvatskom poduzeću Aquaestil plus, a odlikuje se nizom odličnih karakterstika i estetskom dopadljivošću te je kao takav odabran kao materijal idealan za uređenje elegantnih umivaoničkih pultova u prestižnom dizajnerskom hotelu Lone.

Tehnički gledajući, ASTONE je prirodni mineral aluminij-tri-hidrat u prahu povezan akrilno-modificrianom poliesterskom smolom i obojan prirodnim pigmentom, a to mu daje izvanredna tehnička svojstva i visoku razinu primjenjivosti i izdržljivosti.

Opip i vanjski izgled daju nevjerojatan osjećaj prirodnog kamena, ali istovremeno ima i mnoštvo prednosti pred istim, kao i pred klasičnim keramičkim površinama.
Treba istaknuti neke od najvažnijih prednosti ASTONE-a:

  • materijal je homogen po cijeloj strukturi
  • ne razdvaja se u slojeve
  • otporan je na termalne šokove
  • stabilan je na UV zrake (vrlo pogodan za uporabu u eksterijeru)
  • odlično podnosi visoke temperature
  • neosjetljiv je na većinu kemikalija
  • potpuno je neporozan (nema razvoja gljivica)
  • proizveden je na akrilnoj bazi.

ASTONE se koristi za oblaganje pultova s visokim intezitetom habanja kao što su: recepcije hotela, banke, benzinske crpke, aerodromi, uredi, blagajne, plohe za pripremu i serviranje hrane, zidovi i ravne plohe u operacijskim salama itd.
Ovaj materijal idealan je i za primjenu u kupaonicama i sanitarnim prostorima gdje nalazi svoju primjenu pri izradi umivaonika, umivaoničkih pultova i tuševa. Visoka razina primjenjivosti ovog materijala, njegova otpornost na habanje i praktički neograničena fleksibilnost obrade, čine ovaj materijal idealnim za opremanje objekata kao što su marine, hoteli i putnički brodovi, ali i primjenu u privatnim prostorima.

email