Aquaestil otvorio pogon od pet mil. kn

U poslovnoj zoni u Generalskom Stolu u četvrtak je otvoren pogon za proizvodnju kupaoničke opreme u kojem je otvoreno novih 20 radnih mjesta hrvatske tvrtke Aquaestil, za koji je utrošeno oko pet milijuna kuna.

Generalski Stol, 20. studenog 2014.

Ovim novim proizvodnim pogonom proširen je proizvodni program tvrtke Aquaestil čiji pogoni u Dugoj Resi, Ozlju i Našicama 75% proizvoda izvoze na tržište Europske unije, Australije i SAD-a. Suvlasnici tvrtke g. Boris Ferkula i g. Stjepan Basar istaknuli su da je u posljednjih pet godina u pogon u Ozlju i Dugoj Resi investirano oko 20 milijuna kuna.

Dodajmo kako u četiri Aquaestilova pogona radi ukupno 300 radnika. Aquaestil se okrenuo ulaganjima u nove proizvode. Naime, započela je proizvodnja posebnih elemenata za izradu kada od keramičkih pločica, a prvi izvoz počet će 2015. godine u SAD-u. Riječ je o ulaganju od 1,5 mil. kn, 40% novca Aquaestil je dobio iz Fonda za regionalni razvoj EU.

Podsjetimo, u časopisu Moja kupaonica 1/2012 objavljena je reportaža o Aquaestilu. Naša Redakcija posjetila je tvornicu u Dugoj Resi, a cijelu reportažu požete pogledati na direktnom linku na našem portalu Energetika-net.com: http://www.energetika-net.com/specijali/posjetili-smo/znanje-i-iskustvo-koji-osvajaju-svijet-14606

email