Omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima

Ministar Lorencin predstavio potpore za gradnju bazena

Zagreb, 21. veljače 2014.

Ministar turizma Darko Lorencin i pomoćnik ministra Robert Pende predstavili su u petak, 21. veljače program dodjele bespovratnih potpora u 2014. godini pod nazivom "Konkurentnost turističkog gospodarstva".
Kroz program će Ministarstvo turizma sa ukupno 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekte usmjerene na obogaćivanja turističke ponude, stvaranje inovativnih turističkih proizvoda, povećanja zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere te unapređenja međunarodne turističke prepoznatljivosti.

Također, po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena i u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju) te sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim brendovima za smještajne i ugostiteljske objekte.

"Program poticanja konkurentnosti turističkog gospodarstva raspisali smo ove godine ranije nego ikada, upravo da bi poduzetnici mogli realizirati projekte i prije početka turističke sezone, što je izuzetno važno za kvalitetnu i pravovremenu pripremu“, rekao je ministar turizma Darko Lorencin te dodao kako će uskoro biti predstavljeni i ostale mjere poticanja turističkog sektora, između ostaloga i koncept PPS (pred i post sezona).

Prijave projekata primaju se on-line, od 28. veljače, na propisanom obrascu zahtjeva dostupnom na službenom webu Ministarstva turizma. Prijave projekata primaju se do 15. travnja 2014. godine, a više informacija o uvjetima javnog poziva možete pronaći na službenom webu Ministarstva turizma, www.mint.hr, pod kategorijom Potpore i krediti.

email