CEVISAMA 2012

Ovogodišnja CEVISAMA protekla je u znaku iznimne posjećenosti inozemnih izlagača, ali i posjetitelja iz cijelog svijeta.

Valencia, 7. - 10. veljače 2012.

U Valenciji se od 7. - 10. veljače održao sajam CEVISAMA. Riječ je o jednom od najvećih sajmova keramičkih pločica i kupaoničke opreme. Ovogodišnja CEVISAMA učvrstila je vodeću poziciju u kategoriji mnogih španjolskih sajmova po broju stranih posjetitelja. Brojke govore da je sajam posjetilo ukupno 12 880 inozemnih kupaca iz 140 zemlje svijeta. Dodajmo ovome kako je sveukupno sajam CEVISAMA posjetilo 71 540 posjetitelja. Ukupan broj izlagača ove se godine popeo na 780, od čega je čak 545 bilo iz Španjolske. Ne treba posebno naglašavati kako su na sajmu sudjelovale sve svjetske vodeće tvrtke iz područja keramike i uređenja kupaonica općenito.No ono što posebno ide u prilog pozitivnim ocjenama sajma je podatak da su međunarodni kupci zaslužni za ostvarivanje ukupnog prometa višeg od 2,5 milijuna eura.

Zemlje eurozone još uvijek su na prvom mjestu s ukupnim udjelom od 56,75%, a među njima posebno treba istaknuti prezentacije Italije, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Portugala i Belgije. No, nisu zanemarive i prezentacije Rusije i bivših zemalja SSSR-a, kao i Ukrajine koje sve više dolaze do izražaja. Što se pak tiče arapskih zemalja vodeće su bile Turska, Egipat, Iran, Tunis, UAE, Jordan i Libanon.

CEVISAMA je dakako bila u znaku raznih radionica i izložbi koje su se održavale u vrijeme sajma pa su tako i svakodnevna zanimljiva događanja pridonijela većoj posjećenosti sajma.

Dakako, organizatori sajma iznimno su zadovoljni ostvarenim ovogodišnjim rezultatima i već su započeli s priprema za iduću godinu.
CEVISAMA 2013 održat će se u terminu od 5. - 8. veljače 2013.

email