Erwan Bouroullec predstavio Bouroullec dizajn

Erwan Bouroullec, jedan od braće Bouroullec iz pariškog studija Bouroullec, trenutno vodeće kreativne radionice produkt dizajna u svijetu, gostovao je 29. lipnja u Zagrebu te je tom prilikom održao predavanje u Kinu Europa.

Zagreb, 29. lipnja 2011.

Erwan Bouroullec, jedan od braće Bouroullec iz pariškog studija Bouroullec, trenutno vodeće kreativne radionice produkt dizajna u svijetu, gostovao je 29. lipnja u Zagrebu te je tom prilikom održao predavanje u Kinu Europa. Prepuna kino-dvorana samo je bila dokaz koliku važnost ima jedan od danas najutjecajnijih svjetskih dizajnera. Erwan Bouroullec u Zagreb je došao na poziv tvrtke Hansgrohe te je tom prilikom održao zanimljivu prezentaciju potpunog stvaralaštva Bouroullec studija, prenosi Jutarnji list.
Treba istaknuti da Ronan i Erwan Bouroullec rade zajedno desetak godina, a njihovu suradnju odlikuje stalni dijalog različitih osobnosti i marljivost kao zajednička osobina. Njihova najveća prepoznatljivost je individualni pristup svakom korisniku, prepuštajući krajnju definiciju funkcionalnosti proizvoda upravo onome kome je proizvod namijenjen.
Do sada su ih angažirale brojne tvrtke kao što su: Vitra, Kvadrat, Magis, Kartell, Issey Miyake, a među zadnjima i već spomenuti proizvođač kupaoničkih kolekcija Hansgrohe za čiji su brend Axor napravili svoju prvu kupaonicu.
Osim produkt dizajna, aktivni su i u arhitekturi gdje su njihovi najpoznatiji projekti Maison Flottante (Plutajuća kuća) iz 2006. godine, Camper trgovine u Parizu i Kopenhagenu u 2009. godine te restoran Dos Palillos u Casa Camper Hotelu u Berlinu iz 2010. godine.
Designers of the Year /Salone del Mobile, Grand Prix du Design, New Designer Award i Award for outdoor furniture /International Contemporary Furniture Fair New York, Finn-Juhl Prize, Danish Design Award, ‘Best of the Best” Red Dot Design Award – samo su neke od nagrada kojima je nagrađen Bouroullec dizajn. Njihovi radovi prisutni su brojnim u muzejima i galerijama širom svijeta.

email