Grohe kartuše - vodeća inovacija s vrhunskom tehnologijom

Što je tajna koja se nalazi iza GROHE-ovih kartuša i koje su njihove najvažnije karakteristike?

Zagreb, 7. rujan 2015.

Industrija sanitarne opreme prepuna je tehnoloških pionira i vrvi kreativnim idejama. Teško je pronaći slavinu, tuš ili WC koji nije optimiziran i unaprjeđivan čak nekoliko puta tijekom godina. Često upravo mali elementi i tehnologije, skriveni duboko u samom proizvodu, čine veliku razliku. Uzmimo za primjer kartušu. Ona se nalazi u srcu svake slavine i predstavlja remekdjelo suvremene tehnologije. GROHE je jedan od samo nekoliko proizvođača na svijetu koje sve kartuše za svoje slavine proizvodi interno, čime je ova kompanija stekla reputaciju međunarodnog lidera u inovacijama. No, što je tajna koja se nalazi iza GROHE-ovih kartuša i koje su njihove najvažnije karakteristike?

Materijali testirani svemirskom tehnologijom

GROHE visokotehnološke kartuše imaju posebnu karakteristiku koju nema nijedna druga kartuša na tržištu: nude neusporedivo GROHE SilkMove® iskustvo pokretanja svilenkastom ručkom te precizno namještanje protoka vode i temperature. Ova jedinstvena opcija za korisnike rezultat je interakcije između više od deset komponenti svake kartuše. Najvažniji elementi su dva diska, načinjena od keramičke legure testirane svemirskom tehnologijom, koji klize jedan preko drugog s velikom preciznošću. Posebna maziva s teflonskom tehnologijom primjenjuju se na njihove zrcalno glatke površine tijekom proizvodnje. Mikro pore u keramičkoj leguri služe kao spremnik maziva kako bi diskovi zadržati svoju glatkoću tijekom životnog vijeka slavine.

Dakle, kako kartuša funkcionira unutar slavine? Operativna ručka spojena je na keramičke diskove pomoću krutog spojnog elementa koji njezino kretanje prenosi na vodilicu. Podizanje ručke otvara put vodi, dok nagibni pokret mijenja količine tople i hladne vode. Čak i nakon mnogo godina korištenja, upotreba ostaje moguća bez ikakvog napora – to je velika prednost kojom se GROHE slavine izdvajaju od ostalih.

Jedinstven usporedni test međunarodnih proizvođača.

Ovu dugotrajnu funkcionalnost potvrdio je i njemački TÜV SÜD, čiji su stručnjaci testirali mehaničku otpornost slavine devet renomiranih svjetskih proizvođača u velikom usporednom testu. Ovo ispitivanje izdržljivosti simuliralo je 20 godina korištenja i maksimalno naprezanje. Među testiranim kategorijama bili su: operativna snaga u pomicanju ručke, odvojena rotacija nakon duljeg mirovanja, operativna preciznost i nepropusnost. Zahvaljujući izvrsnoj GROHE SilkMove® tehnologiji, GROHE je testiranje završio kao apsolutni pobjednik.

Stručni centar za kartuše

Hemer je dom GROHE kartuša. Tamo se proizvode različite varijante kartuša u veličinama od 28, 35, 46 i 56 milimetara, namijenjene za globalnu proizvodnju slavina. Različite veličine koriste se ovisno o promjeru slavine te mjestu izljeva, kao i kod određenih traženih svojstava protoka. Tako se, primjerice, nova 28-milimetarska kartuša može naći unutar S-size Essence slavina koje su lansirane ove godine, a riječ je o najvitkijim slavinama koje je GROHE proizveo do danas. Uz visinu izljeva od 111 milimetara i vrlo malu operativne ručku, ova slavina nudi veliku radnu udobnost i savršene proporcije.

Grohe tvornica u Hemeru može proizvesti i do 5,4 milijuna 46- milimetarskih kartuša i 4,8 milijuna 3- milimetarskih kartuša godišnje. Sve kartuše proizvedene u Hemeru izrađene su od visokokvalitetnih preciznih dijelova. Pojedinačni dijelovi sastavljaju se na dvije proizvodne linije kojima upravljaju po tri radnika u svakoj smjeni. Svi dijelovi moraju proći 100 posto tlačno ispitivanje od 16 bara i precizno su kalibrirani. Čak i najmanja odstupanja utjecala bi na vrhunsku izvedbu ovih kartuša.

Tijekom više od 140 godina, GROHE proizvodi nadahnut svojim "Masters of Technology" - izumiteljima, programerima i proizvođačima čiji je kreativni DNK usađen u samu kompaniju. Veliki entuzijazam za inovativne tehnologije, kojega danas dijele i GROHE-ovi zaposlenici, iz dana u dan, iz godine u godinu osjećaju i kupci, i to svaki put kada provjeravaju protok vode na svojim slavinama, uz istu, nepogrešivu udobnost i preciznost. Ovo jedinstveno iskustvo dolazi ljubaznošću GROHE kartuša i Grohe SilkMove® tehnologije.

email