Investiranje u bazen kao dobra odluka!

Prvih 12 poduzetnika dobilo novac za bazene.

Zagreb, 13. rujan 2013.

Da je investicija u bezen dobra poslovna odluka, potvrdili su za Jutarnji list neki od prvih korisnika potpora Ministarstva turizma za gradnju bazena.
Tako je Edi Miljković iz Novalje, vlsnik apartmana "Marina", sagradio prvi bazen financiran spomenutim potporama. "Radove smo započeli u travnju, a bazen je bio gotov u svibnju. Sagradili smo pristojan bazen veličine 8 x 4 m. Oko bazena smo postavili nekoliko ležaljki, no gosti stavljaju i svoje ručnike tako da realno na bazenu može boraviti od 15 - 20 ljudi", izjavio je Miljković za Jutarnji te dodao kako je podigao cijenu boravka za 15%, što je bio i jedan od njegovih motiva za gradnju bazena.

Prosječna popunjenost apartmana od svibnja do rujna je 95 dana, a tako je bilo i ove godine. Nakon povećanja, cijene njegovih šest apartmana u dvije kuće, ovisno o terminu i veličini, kreću se od 40 do 120 eura po apartmanu. Gradnju bazena Miljković je platio 104 tisuće kuna, a s time da je on uložio 54.000 kuna, a Ministarstvo 50.000 kuna.

Ovaj projekt jedan je od 12 projekata koji su za sada dobili zeleno svjetlo za potporu. Jedan od glavnih motiva za gradnju bazena je produžetak sezone i bolja turistička ponuda čime se poveća konkurentnost na tržištu što je uostalom u konačnici i cilj ove potpore.

email