ISH 2013: Laufen podiže zavjesu

Švicarski specijalist Laufen predstavio se na Sajmu ISH sa brojnim novim proizvodima i inovacijama. Jedni od najvažnijih bili su proizvodi izrađeni od novog materijala Saphir - Keramik (Safir Keramika), s kojim je tvrtka pokrenula značajne promjene u dizajnu keramike. Na izložbenom prostoru švicarskog stručnjaka za kupaonice predstavljeni novi elementi i dopune postojećih linija, kao što su najnovije dopune kolekcije Palomba.

Frankfurt na Majni, Njemačka, 12. - 16. ožujka 2013.

Na Sajmu ISH 2013, Laufen je samo malo podigao zavjesu te predstavio dva profinjena umivaonika, kao pilot uzorke, izrađena od novog, inovativnog materijala SaphirKeramik. Zahvaljujući svojoj iznimnoj čvrstoći i sposobnosti savijanja, SaphirKeramik omogućuje izuzetno tanak dizajn zidova i sužen radijus bez kompromisa kada se radi o stabilnosti i otpornosti na lomove. Mogući su zidovi ne deblji od otprilike 4 mm i rubovi sa radijusom od 1 do 2 mm. "Sajam ISH je idealna platforma za pokretanje revolucije u svijetu dizajna keramike za kupaonice", kaže Alberto Magrans, Laufen Senior Managing Director, "i uvjeren sam da smo iznenadili industriju sa našim novitetima izrađenim od SaphirKeramik." Izvanrednost inovativnog materijala keramike zadivila je i stručni žiri, koji je dodijelio ovom materijalu Nagradu Desingplus, ponuđenu od strane Sajma Frankfurt u suradnji sa Njemačkim Vijećem za dizajn.

Umivaonike izrađene od Safir Keramike dizajnirao je dizajner Andreas Dimitriadis sa sjedištem u Stuttgartu (platinumdesign). "Novi materijal keramike iz Laufena nudi mi novi opseg kreativnosti, te zahtjeva potpuno novi način razmišljanja", entuzijastično je komentirao Dimitriadis. "Sada razmišljamo u smjeru preciznih rubova i tankih zidova umjesto o površini i odstupanjima". Naravno efekt koji ostavlja na promatrača nova "safir" keramika također je potrebno ponovno razmotriti, s obzirom da je to ipak ostala istinska, umjetna keramika unatoč preciznošću, dobro uravnoteženim i skladnim proporcijama.

Laufen je također na Sajmu ISH predstavio dvije nove serije miješalica, Cityplus i Twinplus, koje je dizajnirao Andreas Dimitriadis. Cityplus je prava ikona urbanog života, koja se ističe svojim velikodušnim dizajnom površine i čistim, horizontalnim linijama. Twinplus se ističe svojim tankim, elegantnim oblicima, koje su, svojom arhitektonskom skromnošću, u kupaonici ugodne za oko. Obe serije miješalica uključuju cijelu ponudu, zahvaljujući njihovoj funkcionalnošću, korisnicima nude veliku ugodnost i visoku kvalitetu u kupaonici.
Posljednja dopuna kolekciji Palomba, koja je već osvojila brojne nagrade, također je, u cijelosti, po prvi puta u Njemačkoj, predstavljena na Sajmu ISH. Središnju poziciju na izložbenom prostoru među novitetima zauzeli su samostojeći umivaonik Menhir, koji podsjeća na plimom i osekom izbrušenu formu stijene i jedinstvena kada dinamičnog, asimetričnog oblika sa visokim leđima. Četiri nova ugradbena umivaonika, dva zdjelasta umivaonika i namještaj za kupaonice bili su raspoređeni između ovih protagonista. "Novi proizvodi kolekcija Palomba samo su vrh ledenjaka", ističe Magrans, "s obzirom da naša ponuda uključuje mnogo novih rješenja, dizajna i inovacija, naši posjetioci su doživjeli par iznenađenja!"

Također, u sklopu sajma ISH, predstavljena je i kupaonica Kartell by Laufen, koju su dizajnirali Ludovica & Roberto Palomba.
Kartell by Laufen je potpun integriran projekt za kupaonice koji je debitirao na ISH-u, a predstavljanje za javnost će biti tijekom Sajma namještaja u Milanu od 9. - 14 travnja, u Kartell trgovini. S jedne strane, Kartell, talijanski, kreativni, šareni i legendarni brend. Obiteljska tvrtka koja je obilježila povijest dizajna i unijela promjene u opremanje i uređenje prostora upotrebom plastičnih materijala u više od 60 godina. S druge strane, Laufen, švicarski, snažan i pouzdan brend. Već 120 godina angažiran u stvaranju kulture u kupaonici i inovacije u proizvodnji sanitarne keramike. Dvije tvrtke koje imaju mnogo toga zajedničkog, što je i bio razlog zašto su se odlučili za međusobnu suradnju: industrijski pristup proizvodnji, zanimanje za istraživanje i tehnološke inovacije, međunarodno tržište, distribucije sa stotinama trgovaca diljem svijeta i strast za kvalitetan dizajn. Kao poveznica ovim kompanijama poslužili su nagrađivani Ludovica & Roberto Palomba.
Kartell by Laufen kupaonica je kompletan, integriran projekt, nastao iz originalnog,nadahnutog Kartell pristupa, njegov dizajn, kvaliteta i suština, koji su vještinom dizajnera Ludovica&Roberto Palomba, kombinirani sa Laufen inovacijama, te pretvoreni u kolekciju prožetu aromama osjećaja. Kartell by Laufen pozicionira se na tržište poželjnosti i zavođenja sa velikom mogučnošću uvjeravanja. Ostvariv san, sa sofisticiranom ali dostupnom, elegantinom, ali razumljivom estetikom.

email