Keramika Modus preporodila Kio

Keramika Modus je dosad u KIO Keramiku uložila 60-ak milijuna kuna i pokazala se kao dobar vlasnik.

Vojnić, 13. rujan 2012.

Keramika Modus je zakupom održavala proizvodnju i tijekom stečajnog postupka KIO Keramike, a kako piše Glas Slavonije, otkada ga je kupila, uložila je 60-ak milijuna kuna u obnovu postojeće i nabavu nove proizvodne opreme. Sa 136 radnika sada dnevno proizvodi 9500 četvornih metara keramičkih pločica, čime je dosegla više od 60% proizvodnje KIO-a. Pogon KIO-a u Rujevcu više se neće pokretati, a nakon što se iz njega i Keramike Modus iz Vojnića preseli ostala uporabljiva oprema te pokrene i dodatna proizvodna linija, orahovačka tvornica dostići će instalirani kapacitet šest do sedam milijuna četvornih metara pločica na godinu, količinu koju bivša KIO Keramika nikad nije postigla. Time će se stvoriti i prostor za nova zapošljavanja premda Željko Radek, predsjednik Uprave Keramike Modus, ističe da njihov broj više nikada neće dostići nekadašnjih više od 400.
Kako se u orahovačkoj tvornici privodi kraju i instaliranje stroja za digitalni tisak dekoriranja pločica, što će pridonijeti poboljšanju estetskog izgleda pločica omogućavanjem vjernih kopija prirodnih materijala: mramora, kamena, drveta i tekstila, u biti fotografija na keramici. Direktor Radek kaže da tvrtka povećava prodaju na domaćem tržištu na koje plasira trećinu ukupne prodaje.

Dodajmo ovome kako je Ministarstvo poduzetništva i obrta Keramici Modus dodijelilo nagradu za najuspješnijeg srednjeg poduzetnika u 2012. godini. Naime, u okviru XVI. Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta održano u Toplicama Sveti Martin, 1. lipnja dodijeljene su nagrade najuspješnijim poduzetnicima, učenicima i studentima. Keramika Modus osvojila je nagradu za najuspješnije poduzeće srednje veličine za 2012. godinu, a nagradu je primio Željko Radek, predsjednik uprave Keramike Modus.

email