Kolekcija Palomba

Od svog uvođenja 2005. godine dizajnerski jezik uspješne Laufen kolekcije Palomba kretao se između strogih geometrijskih i organskih oblika.

Zaprešić, 4. srpanj 2012.

Od svog uvođenja 2005. godine dizajnerski jezik uspješne Laufen kolekcije Palomba se kretao između strogih geometrijskih i organskih oblika Ako geometrijski oblici i jesu prevladavali u posljednjih nekoliko izdanja, ovaj put talijanski dizajneri Ludovica i Roberto Palomba su se vratili mekim linijama koje izgledaju kao da su ih oblikovali vodom. Proširenje se fokusira na "Menhir" umivaonik i iznimnu kadu. Ova dva vodeća protagonista popraćena su sa četiri nova ugradbena umivaonika, dva zdjelasta umivaonika i novom kupaonskom kolekcijom namještaja.

"Menhir", što znači "visok" kamen na bretonskom jeziku je samostojeći keramički umivaonik dostupan u samostojećoj verziji ili visećoj verziji. Svojim glatkim obrisima podsjeća na kamen, a njegova zdjela organski se stapa sa površinom umivaonika. Ludovica i Roberto Palomba su opisali ovaj efekt kao "otisak prsta prirode". Karakteristika cijele kolekcije Palomba , osigurava da se svi elementi mogu kombinirati jedni s drugima. Nova kada također slijedi tu filozofiju: njezin dinamičan i asimetričan oblik te visoki naslon podsjećaju na prirodne „umivaonike“ nastale u stijenama, protjecanjem vode tijekom tisućljeća. Ove prirodne linije na konturama tijela također obećavaju maksimalnu udobnost kupanja, jer naslon je ergonomski nagnut te na taj način pruža blagotvornu potporu.

Zadovoljstvo kupanja može se dodatno povećati sa svjetlom i funkcijama zračne masaže.

email