Lakoća upijanja kapljica vode

Kvalitetni ručnici za potpuni wellness-doživljaj

01. kolovoz 2017.

Da bi doživljaj kupanja bio potpun, potrebni su i ugodni ručnici koji će savršeno prianjati uz tijelo i s lakoćom upijati kapljice vode. No, vrlo često ručnici u kupaonici služe kao neizostavna dekoracija koja upotpunjuje ambijent.

Mogu biti različitih boja i veličina, ali jedno je sigurno: ručnici moraju biti mekani i ugodni. Ručnici su sastavni dio svake kupaonice, bilo da su smješteni u ormarima ili na vidljivom mjestu. Zbog njihove estetske vrijednosti sve češće ih nalazimo na policama ili složene na otvorenim ormarima jer doprinose općem dojmu prostora. Usklađeni s ambijentom i stilom uređenja, ručnici su vrlo dobar element s kojim se može poigrati svaki vlasnik kupaonice koji želi u prostor unijeti novi detalj. Ako su usklađeni s bojama elemenata, zidova ili galanterijom, ručnici kao zaseban element iskaču iz sjene i na taj način uvelike osvježavaju prostor.
Ručnici mogu biti uskađeni i s kupaćim ogrtačima.

Što se tiče materijala, možda je najbolji izbor pamuk jer je vrlo ugodan i mekan te se lagano održava. Pamuk podnosi velike temperature pranja što je u slučaju održavanja higijene i pranja ručnika itekako važna stavka. Ručnici se izrađuju i od tkanog frotira koji je također na dodir vrlo ugodan, kao i od kombinacije lana i pamuka.

Ručnici mogu biti izrađeni i od lana i viskoznog vlakna, odnosno bambusovog vlakna. Upravo su ručnici izrađeni od bambusovog vlakna danas sve traženiji. Riječ je o vrlo finom materijalu koji se ne gužva i koji je izrazito ugodan. Također, vrlo važna karakteristika ovog materijala je što vrlo dobro podnosi pranje na visokim temperaturama pri čemu ne gubi na kvaliteti svojstava.

U cijeloj priči oko ručnika važnu ulogu, dakako, imaju i sredstva za pranje te omekšivači. U velikoj mjeri ta sredstva mogu utjecati na kvalitetu materijala, ponajprije na njegovu mekoću. S upotrebom i načinom pranja, ali i održavanja (peglanja), ručnici u jednoj mjeri vremenom izgube na kvaliteti. No, u tom dijelu najviše dolaze do izražaja dobri proizvodi koji, unatoč tome što se često i dugo koriste, ne gube na kvaliteti.

U kupaonici treba uživati u svakom njezinom segmentu. Wellness-koncept koji je u potpunosti saživio s prostorom kupaonice nameće pravila uživanja u svakom njezinom dijelu. Ručnici kao potrebni i neizostavni elementi određuju vaš ukus i stil. Ako se nalaze na vidljivom mjestu, svakako obratite pažnju na njihovu boju i eventualne uzorke kako bi se uklapali u kupaonicu kao cjelinu.
Imate li stare i dotrajale ručnike, krajnje je vrijeme da krenete u potragu za novima!

email