Predstavljamo: Hansgrohe, Zagreb

Sloboda je nešto čega nikada nemamo dovoljno. Axor Bouroullec, kupaonička kolekcija brenda Axor i dizajnirana od strane svjetski poznatih dizajnera, braće Ronana i Erwana BOUROULLECA, tržištu je predstavljena uz krilaticu "Feel Free to Compose"...

Zagreb, 17. studenog 2011.

Sloboda je nešto čega nikada nemamo dovoljno. Axor Bouroullec, kupaonička kolekcija brenda Axor i dizajnirana od strane svjetski poznatih dizajnera, braće Ronana i Erwana BOUROULLECA, tržištu je predstavljena uz krilaticu “Feel Free to Compose”. Upravo taj slogan najbolje opisuje i većinu ostalih proizvoda koje su dizajnirala braća Bouroullec, jer njihov završni oblik i položaj određuje sam korisnik. Kako je takav pristup do sada bio prisutan u dnevnim ili radnim sobama, nitko nije očekivao iste mogućnosti i u kupaonici. Kupaoničke kolekcije su uglavnom ovisile o unaprijed postojećim instalacijama i bile su, možda više nego i jedan drugi element interijera, predmet tradicionalnog doživljaja.
No, kolekcija Axor Bouroullec donosi brojna iznenađenja. Osim samog odabira modela zidnog ili ugradbenog umivaonika, pa i njihovih dimenzija, korisnik odabire vrstu miješalice, njezin položaj u odnosu na umivaonik te položaj ventila za upravljanje toplom ili hladnom vodom. Ni tu nije bio kraj kreativnom zanosu braće Bouroullec pa su isto načelo primijenili na sustav dodataka u kupaonici gdje korisnik bira između različitih vrsta ogledala i igra se s njihovim postavljanjem kako bi postigao najbolji kut odraza. Kada krećemo opisivati police, onda postajemo svjesni da se ne zaustavljamo na samim policama, već prelazimo i na miješalice za vodu – jer je sama miješalica istovremeno i polica!
Istu situaciju možemo pronaći i u modelu tuša Showerpipe, pri čemu nas integrirana polica spašava od nužnog zla u obliku raznoraznih metalnih kutnih polica za šampone koje s vremenom zahrđaju i uništavaju nam izgled zidnih obloga i tuš-kade.
Stol za umivaonik izrađen je od ploče od korijana i svijetle hrastovine te su ga također dizajnirala braća Bouroullec. Umivaonike iz kolekcije moguće je naručiti s već unaprijed izbušenim rupama za miješalice ili se rupe buše vrlo jednostavno na licu mjesta, kada korisnik odredi poziciju miješalice koju želi.
Stol za umivaonik Axor Bouroullec naišao je na odličnu reakciju kod posjetitelja nedavno održanog sajma CERSAIE u Bologni, kao i noviteti miješalica Axor Bouroullec: miješalice viših dimenzija, prikladnih za ugradnju kraj umiovanika. Postojeća kolekcija od 85 proizvoda i dalje raste!

Feel Free to Compose

Kolekcija Axor Bouroullec predstavlja veliku slobodu za svoje korisnike. Svatko može odrediti na koji način želi koristiti određeni element. Miješalice i njihovo upravljanje mogu se postavljati na razne pozicije umivaonika ili oko njega. Kako bi se korisnicima olakšalo planiranje kupaonice i odluka koja kombinacija je za njih najbolja, razvijena je web-aplikacija Feel Free to Compose, pri čemu se kroz svojevrsnu igru može napraviti plan kupaonice Axor Bouroullec. Sama aplikacija određuje koja kombinacija je tehnički izvediva, tako da mogućnost pogreške ne postoji.
Kolekcija Axor Bouroullec već je dostupna i na hrvatskom tržištu te izložena u renomiranim salonima sanitarija kao što su Špina u Rijeci, Varaždinu, Puli i Poreču, Credo Centar u Zagrebu, Krekić u Zadru, te Termocommerce i Kera-Term u Zagrebu.

Zlato za Axor, dizajnerski brend tvrtke Hansgrohe

Axor Bouroullec osvojio je zlatnu njemačku nagradu za dizajn (Designpreis Deutchland 2012), treću po redu te vrste za proizvođača Hansgrohe.
Axor, dizajnerski brand u tvrtki Hansgrohe, bit će nagrađen zlatnom njemačkom nagradom za dizajn u veljači iduće godine. Nagrada će biti dodijeljena za miješalice kolekcije Axor Bouroullec, koje su za Axor dizajnirali francuski dizajneri braća Bouroullec.
Ova nagrada još jednom potvrđuje vodstvo Hansgrohea u području kvalitete dizajna. Tvrtka je zaradila isto priznanje u 2010. godini. U sanitarnoj industriji, to nije pošlo za rukom ni jednom drugom proizvođaču.
Članovi renomiranog žirija bili su impresionirani ne samo s vizualno ugodnim oblikom miješalica Axor Bouroullec, već su primijetili ugodnost površina te visoku kvalitetu proizvodnje i završne obrade proizvoda. Dodatno, žiri je naglasio i činjenicu kako je velik broj proizvoda iz te kolekcije prikladan za uporabu u gotovo bilo kojem stilu interijera ili vrsti kupaoničkih instalacija.

email