Proljetni detox na Feng shui način!

Radionice pod nazivom "Wellness oaza uz Feng shui" održat će se 15., 16., 29. i 30. ožujka u Opatiji.

Zagreb, 17. veljače 2014.

Mnogi od nas se pitaju zbog čega se proljetno čišćenje događa baš u proljeće? Zar ne možemo jednako djelotvorno čistiti u ljeto ili jesen?

Evo u čemu je stvar: u proljetnom razdoblju dominira energija drveta koja je specifična po svom uzlaznom toku. Tijekom zime naša energija miruje, pa je stoga teško razlučiti od čega se sve sastoji. No, već s prvim proljetnim danima, naša se vitalna energija podiže prema gore, ostavljajući na dnu talog kojeg valja počistiti čim prije, jer ga upravo sada možemo razlikovati od energije koja je životna, zdrava i korisna. Energija koja se kreće prema gore, upravo je ona energija koja nas motivira da realiziramo svoje ideje, odvažimo se na novi projekt, da skinemo višak kilograma, da lakše ustanemo ujutro i da se iznova zaljubimo – u postojećeg ili novog partnera. Dolaskom prvih zraka sunca s olakšanjem skidamo teške kapute i višak odjeće, oblačimo laganije cipele i smišljamo obroke koji obiluju svježim voćem i povrćem.

U proljeće svi prirodni ritmovi kreću se iz energije yina prema energiji yanga. Šafrani, jaglaci i visibabe najavljuju bujanje i rast, ljudi postaju pokretniji, dinamičniji, puni ideja. U svima nama rađa se onaj fantastičan osjećaj kako smo kadri osvojiti svijet. Ipak, u tom hrabrom podvigu, mogao bi nas značajno usporiti nepočišćeni talog iz prošlosti. Svako živo biće na ovom planetu intuitivno osjeća da je nemoguće napredovati ukoliko putujemo pod ogromnim teretom. Stoga jedan dio svoje energije trebamo uložiti u raščišćavanje svega onoga što nam je nepotrebno i što nas opterećuje, imajući na umu da nakon proljeća dolazi ljeto, pa jesen, pa onda opet zima... Svako godišnje doba nudi nam nove prilike za razvoj i napredak, ali možemo ih iskoristiti jedino ukoliko smo vitalni, optimistični i zdravi. Dakle, počistite svoj prostor danas, da biste bili još uspješniji sutra.

U gotovo svoj feng shui literaturi pronaći ćete savjete koji glase nekako ovako: na jugoistok postavite fontanu za bogatstvo i obilje, a na jugozapad dvije crvene svijeće za ljubavnu sreću. Ipak istinska čarolija feng shuija sastoji se u jednom sasvim malom i gotovo nevidljivom triku – ne radi se o tome što ćete DODATI u svoj prostor, već o onome što ćete iz njega UKLONITI.

Dakle, čišćenje, pospremanje i uklanjanje viškova stvari važna su feng shui stavka, a koju možete 100% uspješno primijeniti bez da znate išta o feng shuiju. Ukoliko promotrite malo domove svojih prijatelja i poznanika, neminovno ćete uvidjeti da osobe koje imaju nenatrpane stanove i ne vežu se pretjerano za materijalne stvari imaju uspješnije karijere, više novca i sretnije partnerske odnose. Zatrpani prostori blokiraju protok Chija i omogućuju da se u naše prostore uvuče blokirajuća, stagnantna i neprosperitetna energija. Stoga, posložite svoje prioritete na ispravan način. Zapitajte se je li vam dragocjenija kutija sa ljubavnim pismima koje vam je pisala vaša osnovnoškolska ljubav ili skladan brak sa sadašnjim partnerom. Sigurna sam da ćete se odlučiti za ovo drugo.

No, možda se pitate, kako zapravo čistiti u skladu s feng shuijem? Recept je vrlo jednostavan: započnite odmah! Zapravo, sigurna sam kako postoji barem jedna stvar koju možete počistiti dok čitate ovaj tekst. Na primjer, iz svog novčanika izbacite stare račune. Ili sitniš u eurima koji tu stoji od posljednjeg putovanja, a zbog kojeg zadržavate red u trgovini. Ili prolistajte svoje kontakte na mobitelu i izbrišite sve brojeve za koje više nemate pojma kome pripadaju.

Odmah ćete se osjetiti lakše i poletnije, a nemojte se začuditi ukoliko vam u vrlo kratkom roku u novčanik uskoči neočekivani novac ili vas nazove draga osoba koju već duuugo niste čuli. Ti mali poticaji će vas zasigurno inspirirati da nastavite s čišćenjem - primjerice svog uredskog radnog stola ili čak cijelog stana. Izvrsno!

A evo još nekoliko djelotvornih trikova feng shui majstora: Prije svega, nemojte uništiti svoj početni entuzijazam zadajući si prevelike zadatke. Ukoliko stanujete u kući od 200 kvadrata zaista je malo vjerovatno da ćete ju pospremiti tijekom jednog poslijepodneva. Stoga taj posao podijelite u etape i ostavite si nešto vremena za odmor. Zatim, važno je da budete potpuno odlučni kada je riječ o uklanjanju nepotrebnih stvari. Sve ono što niste koristili u posljednjih godinu dana, poklonite, prodajte ili bacite. I naposlijetku - mislite na planetu Zemlju. Feng shui ne prestaje onoga trenutka kada napustimo svoja četiri zida – stoga reciklirajte sve što se reciklirati može i koristite prirodna sredstva za čišćenje.

Sretno vam feng shui proljeće!

Irena Lučić
Feng shui savjetnica i Theta Healing praktičarka

WELLNESS OAZA UZ FENG SHUI

Ima li boljeg mjesta za regeneraciju tijela, uma i duha od Opatije u rano proljeće? Ovog ožujka wellness ponuda obogaćena je sa čak četiri feng shui radionice. Ideja koja nas je vodila prilikom kreiranja ovog koncepta jest ta da je wellness u današnje vrijeme jednako potreban našem umu koliko i našem tijelu. Ovo je jedinstvena prilika da usvojite novi koncept razmišljanja i naučite kako promatrati svoj prostor - i svoj život - na jedan sasvim drugačiji način. Veselimo se druženju s vama!

Cijena pojedine radionice iznosi 250 kn. Za sve radionice potrebno je rezervirati svoje mjesto na tel. 051-202-050 ili mail wellness.milenij@milenijhoteli.hr

FENG SHUI DETOX – proljetno čišćenje na drugačiji način (subota, 15.03. 16-18h)

Feng shui koncept uči nas da nered i loša organizacija prostora stvaraju najveće prepreke pri ulasku obilja u naš život. Znate li što vaš nered govori o vama? I znate li da je nered osim na fizičkoj, potrebno počistiti i na emocionalnoj, mentalnoj i energetskoj razini? Znate li što je energetsko čišćenje prostora, kako ga ispravno napraviti i čemu u stvari služi? I naposlijetku, znate li da i pretjerana čistoća može naštetiti? Jedno je sigurno - nakon ove radionice kućanski poslovi više nikad neće biti naporni i dosadni!

FENG SHUI U MOM PROSTORU – dobrodošlica obilju i sreći (nedjelja, 16.03. 16-18h)

Pojam obilja često vežemo isključivo za materijalne predmete, novac i bogatstvo, što nas dovodi u situaciju da moramo birati – između karijere i obitelji, između novca i iskrenih prijatelja, između „sreće na kartama i sreće u ljubavi“. No, feng shui koncept uči nas kako je moguće ostvariti obilje na svim životnim područjima. Možete li zamisliti kakav je osjećaj istovremeno imati obilje zdravlja, ljubavi, novca i uspjeha? Savršen! I zaslužujete ga!

ZALJUBLJENA I SRETNA – feng shui radionica o ljubavi (subota, 29.03. 16-18h)

Uz pomoć praktičnog feng shuija stvorite harmoniju, sreću i ispunjavajuće partnerstvo u svom životu. Na radionici ćete naučiti – prije svega – kako (za)voljeti sebe! A zatim još i kako pravilno locirati i aktivirati ljubavni kutak svog doma, kako promijeniti energetske obrasce u prostoru koji vas blokiraju u postizanju sretne ljubavne veze, te kako prepoznati svoju srodnu dušu.

PET TRANSFORMACIJA – tajna ravnoteže (nedelja, 30.03. 16-18h)

Osjećate li se ikada razapeto između brojnih obaveza i potrebe za opuštanjem? Između želja i realnosti? Između vremena koje poklanjate drugima i onim kojeg darujete sebi? Današnji ritam i stil života stvaraju dojam da je ravnoteža luksuz kojeg si malo tko može priuštiti. No, postoji rješenje. Taoistički koncept pet transformacija pruža nam pogled na dnevne i životne ritmove iz jednog sasvim drugačijeg kuta i podučava nas kako ostati u balansu dok ispunjavamo svoje životne planove. Stvar je zapravo, sasvim jednostavna – provjerite!

O VODITELJICI:

IRENA LUČIĆ je feng shui savjetnica, Theta Healing praktičarka, nepopravljiva kreativka i majka jedne predivne petogodišnjakinje. Duhovnim tehnikama samorazvoja aktivno se bavi već više od 15 godina. Osnivačica je i voditeljica Studia za osobni razvoj VJETAR I VODA, u kojem organizira savjetovanja, seminare i individalne tretmane nastojeći pritom svoje iskustvo i ogromnu ljubav prema vlastitom poslu prenijeti klijentima i učenicima.

Preuzmite brošuru u PDF formatu:
Wellness oaza uz Feng shui

email