Novi pogon Tardi Grupe - investicija vrijedna 18,5 milijuna kn

Zagreb, 23. veljače 2011.

Tvrtka Delt papir, koja je u sastavu Tardi grupe, pustila je 23. veljače u rad postrojenje za proizvodnju papirnate galanterije u koji je uloženo 18,5 milijuna kuna.

U novom postrojenju proizvodit će se papirnati kuhinjski ubrusi i toaletni papir, a nalazi se u unajmljenim prostorima Industrogradnje u Donjoj Lomnici u blizini Velike Gorice. Pogon je u rad svečano pustio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je rekao da je riječ o dobroj vijesti koja svjedoči da nije sve sivo i besperspektivno i da ima onih koji znaju i mogu uspješno investirati i proizvoditi. Prema riječima vlasnika Tardi grupe Alena Krajačića i Krune Kišaka, grupa ostvaruje godišnji promet od sto milijuna kuna i ima 140 zaposlenih, a proizvode plasira u Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku.
Planovi tvrtke uključuju proboj na zapadnoeuropska tržišta i na police velikih trgovačkih lanaca kroz trgovačke robne marke.
Jedan od proizvodnih aduta grupe je proizvod nazvan "antirecesijski toaletni papir" koji se proizvodi u pogonu u Donjoj Lomnici i koji je, prema riječima vodstva tvrtke, vrlo dobro prihvaćen na tržištu. U Tardi grupi vjeruju i u dobru tržišnu perspektivu kuhinjskih ručnika, jer su oni, nakon kruha i mlijeka, među najtraženijim artiklima u prodavaonicama. Za dvije do tri godine, novi pogoni Tardi grupe trebali bi biti izgrađeni u industrijskoj zoni Pisarovina, gdje se očekuje novo zapošljavanje, najavljuju vlasnici tvrtke.
Tardi grupa je od početka poslovanja krenula s proizvodnjom papirnatih salveta za hotele, restorane, ugostiteljstvo, s mogućnošću dotiska logotipa iskoristivši tako prostor u kojem nije bilo domaćeg proizvođača, a mnogi inozemni nisu mogli odgovoriti zahtjevima tržišta. Delt papir je do prije dvije godine bio konkurentska tvrtka Tardiju, a tada ga je Tardi preuzeo, prenijela je agencija Hina.

email