Renoviranje kupaonice kao zabava!

Razmišljate o renoviranju stana? Nerviraju vas dotrajali kuhinjski elementi, stari naslonjač i krevet? Željeli bi novi i ljepši izgled prostora, ali ne znate odakle početi? Naravno, o svim detaljima valja voditi računa, no za početak možda je dobro krenuti od renoviranja kupaonice!

Danas će se gotovo svi dizajneri interijera složiti s tvrdnjom da izgled kupaonice itekako igra važnu (ako ne i dominantnu) ulogu u cjelokupnom izgledu stana. Ako znamo da su kupaonice postale prave male oaze mira, onda ne čudi činjenica da se u uređivanje kupaonica ulaže puno truda, ali i financijskih sredstava.
Renoviranje stana nikako ne smije isključiti kupaonicu. Dapače, o kupaonici bi dodatno trebalo voditi računa jer je nakon dnevne sobe upravo kupaonica ta koju gosti najviše posjećuju. Ako stvari postavimo tako da na kupaonicu gledamo kao na prostoriju koja je ogledalo stana, onda se u nju isplati uložiti nešto više truda. Nadalje, kupaonica se ne renovira svake dvije do tri godine, već se uređuje za dulje razdoblje. U novoj kupaonici bi se trebali ugraditi skuplji elementi i oprema koje neće biti potrebno ubrzo mijenjati.

Kod kupovine novih kupaoničkih elementa valja misliti na to da će se oni upotrebljavati niz godina pa treba postupiti mudro i promišljeno. Sitni detalji su elementi koji se mogu s vremena na vrijeme promijeniti i koji mogu upotpuniti izgled prostorije. Kod kupovine novih elemenata potrebno je razmotriti njihove glavne karakterstike (materijal, otpornost, garancija i sl), ali i kako će se oni uklopiti u konačan izgled kupaonice. Kupuje li se kompletno nova kupaonička oprema, dobro je odabrati određeni stil uređenja koji se “provlači” i u ostalim prostorijama stana. Takva bi kombinacija bila idealna. No, s druge pak strane dobro je odabrati i tzv. univerzalan stil, tj. elemente koji će biti moderni i za deset godina. Naravno, ako financijske mogućnosti to dopuštaju o ovome se neće voditi računa, već će se investotor isključivo voditi za svojim željama i potrebama birajući elemente “prolaznih” stilskih obilježja.
Uređenje kupaonice može biti i zabavno! Dozvolite li mašti slobodu, kupaonica može zablistati u sasvim novom izdanju koje će iznenaditi ukućane i goste. Igre sa svjetlom i sjenom, bojama i ogledalima mogu biti vrlo zabavne, ali i korisne. Bez obzira o kakvom se stilu uređenja radi, ti mali čarobni kupaonički detalji kao da su stvoreni za eksperimentiranje.

Za one malo kreativnije izazov može predstavljati igra svjetla i sjene. Postavljanje nekoliko rasvjetnih tijela različite jakosti koja se usmjeravaju na određene kupaoničke detalje mogu prostoru dati posebnu notu. U kombinaciji s bojama ili ukrasima (sitni keramički detalji, vaze i sl) kupaonica u tren može izgledati drugačije.
Također, zabavna može biti i igra s otvaranjem prostora. Naravno, ovo vrijedi za velike kupaonice kojima je lako “manipulirati”. Postoji li u kupaonici prozor, tj. prirodan izvor svjetlosti, igra može biti još zabavnija. Prirodna svjetlost dodatno otvara mogućnosti za pretvaranje kupaonice u veliku, prostranu i ugodnu prostoriju doma. U kupaonicama koje obiluju prirodnim svjetlom vrlo lijepo se uklapaju velika ogledala i staklene tuškabine. Detalji kao što su slike ili fotografije uvijek su dobrodošli.

Odabrati temu za kupaonicu nije lagan zadatak. No, volite li morsku temu, nećete pogriještiti odlučite li je sprovesti u djelo. Ribice, školjke i pijesak rado su viđeni na zidovima kupaonica. Dakako, izbor keramičkih pločica s morskim elementima je velik pa se igra dekoracije može pretvoriti u pravu zabavu koja će na kraju rezultirati kupaonicom kao stvorenom za gledanje, ali i uživanje.
Naravno, ova igra i zabava uređenja kupaonice ne smije se pretvoriti u svakodnevno opterećivanje njezinim konačnim izgledom. I kupaonički elementi i sitni detalji moraju tvoriti cjelinu. Ukrasi se mogu s vremena na vrijeme zamijeniti novima, ali to ne smije prijeći u naviku koja će na kraju predstavljati problem. Otvorite kupaonicu novim idejama. Dopustite prostoru kreativnost i domišljatost te uplovite u svijet ideja.

Bez obzira na odabranu temu uređenja kupaonice, vodite računa da je to prostorija u kojoj se svi njezini korisnici trebaju osjećati ugodno. Svrha preuređenja kupaonice između ostalog je upotpuniti, ali i uljepšati njezin izgled novim modernim elementima koji korisniku pružaju maksimalnu ugodu. Pronađe li se u tome vaša kreativnost - nema ljepšeg spoja! Vaša kupaonica zove u pomoć!
Otvorite vrata bojama, ukrašenim zidovima, zavjesama i sitnim detaljima i zabava može početi! Sretno!

email