Ručnici - stvoreni za mekane dodire

Mekani, ugodni, šareni ili jednobojni, ručnici su nezaobilazan element svake kupaonice. Bilo da se nalaze na policama ili u kupaoničkom ormaru, ručnici se savršeno uklapaju u one detalje kupaonice o kojima volimo dodatno voditi računa...

Osvrnemo li se unazad 200 godina, o kulturi osobne higijene, odnosno uživanju u čarima kupaonice nije bilo ni riječi. Stoga ne čudi činjenica da se ni o ručnicima nije vodila posebna pažnja. Tek s ranim 19. stoljećem i procvatom tekstilne industrije bilježe se značajniji pomaci u serijskoj proizvodnji ručnika. Godina 1890. spominje se kao povijesna godina u kojoj je ručnik smjelo zakoračio u svijet kupaonica, dizajna pa i tržišta.
Za pravu i potpunu ugodu u kupaonici potrebni su nam i ručnici. Nakon opuštanja u toploj kupki, umatanje u mekani ručnik ili ogrtač dolazi kao “šećer na kraju”. Kapljice vode lagano se upijaju u profinjene materijale koji na najjednostavniji mogući način pružaju ugodu i toplinu... Kao nezaobilazan kupaonički element, ručnik se uklopio i u maštoviti dizajnerski svijet koji u utrci za novim kupcima (potrošačima) dolazi do savršenih i prekrasnih rješenja.

Jesu li boje ono na što obraćamo pažnju kod kupovine ručnika? Je li to možda njegov sastav ili veličina? Moglo bi se reći kako najprije razmišljamo o sastavu ručnika. Ručnik mora biti mekan, fin i na dodir ugodan. Pamuk je najčešći materijal od kojeg se izrađuju ručnici. On je ugodan na dodir i prirodan te je vrlo otporan na visoke temperature pranja. Tkani frotir također može biti dobar odabir, a danas se sve češće pronalaze ručnici koji u sastavu sadrže bambusovo vlakno. Ručnici izrađeni od bambusovog vlakna na dodir su izuzetno mekani, imaju veliku moć upijanja, ljepše prijanjaju uz tijelo od pamučnih i manje se gužvaju. Bambusova vlakna mekana su poput svile pa ručnici izrađeni od ovog materijala djeluju profinjeno pa tako neupitno postavljaju nove standarde u izradi ručnika.

O navedenim karakteristikama svakako valja voditi računa ako želite maksimalnu ugodu za vrijeme boravka u kupaonici. O sastavu ručnika ovisi i njihovo skupljanje u perilici rublja. Upravo su se u toj kategoriji ručnici izrađeni od bambusovih vlakana pokazali vrlo dobrima i otpornima.
Naravno, ne smijemo zaboraviti na omekšivače za rublje koji dakako igraju važnu ulogu u održavanju ručnika.
Mekani i mirisni, ručnici su važni detalji kupaonice. Zamotajte se u mirisnu rapsodiju ispunjenu mekanim vlaknima koja se prijanjaju uz tijelo i pružaju osjećaj topline i ugode...

email