Posebna ponuda 'Knjiga tjedna'

Biomasa
Redovna cijena: 250,00 kn
Izdanje: 2012
Format: B5
Stranica: 328
ISBN 978-953-6759-58-3

Posebna ponuda u tjednu
od 02. do 08. svibnja
120,00 kn Naruči

* ponuda vrijedi za sve narudžbe zaprimljene u razdoblju od
02.05. 00:00 do 08.05. 23:59
Osnove primjene biomase
Skupina autora

Nakon velikog uspjeha već tri naša izdanja iz serije posvećene osnovama primjene obnovljivih izvora energije, knjiga 'Osnove primjene dizalica topline' (2009), 'Osnove primjene solarnih toplinskih sustava' (2010) i 'Osnove primjene fotonaponskih sustava' (2011. godine), odlučili smo se na logičan sljedeći korak i objaviti djelo koje će u cijelosti biti posvećeno energetskom iskorištavanju biomase.
Nadamo se stoga da će nova knjiga biti od koristi svima kojima su energetska postrojenja raznih veličina, od elektrana, toplana i kogeneracijskih postrojenja pa sve do kotlova za centralno grijanje te kućnih peći i kamina dio svakodnevnog posla kao što su projektanti, instalateri i serviseri, trgovci opremom i uređajima, a i da će koristiti svima koji se zanimaju za primjenu obnovljivih izvora i novih tehničkih rješenja za opskrbu energijom.

Više na www.em.com.hr/literatura.

Pridružite nam se na nadolazećem EM stručnom skupu

Tlacna_oprema
13. HRVATSKI SEMINAR O TLAČNOJ OPREMI
19. svibnja 2016.
Zagreb, hotel "Antunović"

Glavni naglasci 13. hrvatskog seminara o tlačnoj opremi bit će kao što je to bilo do sada:

 • novi zakoni, propisi i norme iz područja stabilne i pokretne opreme pod tlakom
 • obveze i ovlasti sudionika u procesu proizvodnje, stavljanja na tržište i uporabe opreme pod tlakom
 • pregled aktivnosti nadležnih državnih tijela u proteklom razdoblju
 • nadzor nad tlačnom opremom na tržištu i u uporabi
 • iskustva iz drugih zemalja.

Vrijedi se prisjetiti, prvi hrvatski seminar o tlačnoj opremi održan je 2004, a u godinama koje su uslijedile zanimanje za Seminar je raslo, ponajviše zbog brojnih problema koji postoje u području opreme pod tlakom, koji proizlaze iz nužnosti usklađivanja hrvatskog tehničkog zakonodavstva s europskim.
Tako će se ponovno okupiti svi koji na neki način u obavljanju svojih svakodnevnih poslova dolaze u vezu s opremom pod tlakom (npr. plinovodima, naftovodima i raznim drugim cjevovodima, spremnicima i bocama za plinove itd) kao što su stručnjaci iz projektantskih, inženjerskih, konzultantskih, izvođačkih, ispitivačkih i certifikacijskih tvrtki, znanstvenici, istraživači i studenti visokoškolskih ustanova, dužnosnici nadležnih državnih i inspekcijskih tijela i ustanova, predstavnici proizvođača i trgovaca opreme pod tlakom iz Hrvatske i susjednih zemalja te mnogi drugi.

Prvi hrvatski seminar o tlačnoj opremi održan je 2004. godine u Zagrebu i odmah je privukao veliku pozornost stručne javnosti. U godinama koje su uslijedile zanimanje za Seminar je raslo, ponajviše zbog brojnih problema koji postoje u području opreme pod tlakom, a koji svi proizlaze iz nužnosti usklađivanja cjelokupnog hrvatskog tehničkog zakonodavstva s europskim, odnosno pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Seminar je zamišljen kao mjesto za okupljanje i razmjenu znanja, iskustava i mišljenja svih koji na neki način u obavljanju svojih svakodnevnih poslova dolaze u vezu s opremom pod tlakom (npr. plinovodima, naftovodima i raznim drugim cjevovodima, spremnicima i bocama za plinove itd) kao što su stručnjaci iz projektantskih, inženjerskih, konzultantskih, izvođačkih, ispitivačkih i certifikacijskih tvrtki, znanstvenici, istraživači i studenti visokoškolskih ustanova, dužnosnici nadležnih državnih i inspekcijskih tijela i ustanova, predstavnici proizvođača i trgovaca opreme pod tlakom iz Hrvatske i susjednih zemalja te mnogi drugi.

Više na www.em.com.hr/tlacna_oprema.

Stručni časopis EGE

Naslovna
EGE 2/2016
29. travanj 2016.
 • Novi broj donosi:
 • Izazovi nove energetske strategije
 • Čak 120 godina topline od srca
 • Biomasom i bioplinom prema energetskoj neovisnosti
 • Nakon pet godina, konačno porast potrošnje plina
 • U iščekivanju potpune liberalizacije tržišta
 • Negdje pad, a negdje stagnacija ili tek manji porast
 • Vrhunski projekti i oprema ‘made in croatia’
 • Kakvo je zanimanje za električna vozila u 2016. godini?

Više na www.ege.hr.

Časopis 'Moja kupaonica'

Naslovna
Moja kupaonica 2/2015
23. studeni 2015.
 • Novi broj donosi:
 • My zen spa bathroom - 'pokret' je prava definicija koja je zahvatila novi trend
 • Totalno drugačija od drugih!
 • Rasvjeta kupaonica
 • Radijatori u funkciji dekorativnih tijela
 • Mirisne esencije za zdravlje respiratornog sustava
 • Dozovite Sunce!

Više na www.moja-kupaonica.com.

Internetski portal www.energetika-net.com

Portal www.energetika-net.com

Razvoj internetskog portala www.energetika-net.com započeo je 2005. godine. U prvih šest godina postojanja portal je doživio mnoge promjene i unaprjeđenja. Tako je Portal isprva pokrenut s domenom .hr, a šest godina kasnije, s ciljem internacionalizacije, domena je promijenjena u .com. Godine 2012. uslijedio je novi koncept i dizajn, bogatiji i usmjereniji sadržaj koji donosi pregršt novih mogućnosti ciljanog oglašavanja, da bi i u rujnu 2015. portal doživio značajne preinake s ciljem što lakšeg i sadržajnijeg korištenja svih dostupnih informacija u skladu s najnaprednijim informatičkim standardima.

Danas je to jedan od rijetkih portala u Hrvatskoj i šire koji svakodnevno donosi vijesti iz područja energetskog i plinskog gospodarstva, instalacija, grijanja, hlađenja, klimatizacije, ventilacije, obnovljivih izvora energije te zaštite okoliša.

Namijenjen je svima kojima su vijesti iz tih područja nužne za svakodnevno poslovanje kao što su investitori, projektanti, izvođači, proizvođači opreme, dužnosnici državnih tijela i ustanova, članovi stručnih udruga, znanstvenici i studenti visokoškolskih ustanova.

Stalnim informiranjem stručne javnosti aktualnim vijestima, stručnim prilozima te svojim dodatnim sadržajima portal je postao servis za pružanje ključnih informacija iz svih područja koje pokriva.

Više na www.energetika-net.com.