Pridružite nam se na nadolazećem EM stručnom skupu

Ucinkovita_rasvjeta_black
4. KONFERENCIJA O ENERGETSKI UČINKOVITOJ RASVJETI
6. listopada 2016.
Zagreb, hotel "Antunović"

Već četvrta po redu Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti ukazat će na neka nova rješenja, ali i na probleme koji su uočeni pri ostvarivanju i provođenju dosadašnjih projekata uvođenja energetski učinkovite javne i rasvjete u raznim objektima, od javnih i poslovnih zgrada, preko industrijskih pogona pa sve do stambenih zgrada i obiteljskih kuća.

Prve tri Konferencije, održane 2013, 2014. i 2015. godine, pokazale su kako je uistinu postojala potreba za stručnim skupom s temom koja postaje sve aktualnija. Radi se o primjeni energetski učinkovite rasvjete, koja je, između ostalog, uvjetovana i činjenicom da hrvatska energetska politika danas u cijelosti mora biti usklađena s europskom. To, naravno, znači i zamjenu svih dotrajalih i neučinkovitih sustava rasvjete suvremenima, energetski učinkovitima, bez obzira na to radi li se o rasvjeti javnih ili prometnih površina ili o rasvjeti javnih i poslovnih zgrada, hotela, turističkih i sportskih objekata, industrijskih objekata, stambenih zgrada i obiteljskih kuća.
U skladu s time, ponovno će biti riječi o načinima za financiranje projekata ugradnje energetskih učinkovitih rješenja za rasvjetne sustave (npr. prema ESCO-modelu, na osnovi javno-privatnog partnerstva, iz sredstava fondova, poslovnih i razvojnih banaka). Isto tako, ukazat će se i na neke od problema pri ostvarivanju takvih projekata, ali i na nova tehnička rješenja i dostignuća u tom području. Konačno, kao što je bilo i na svim dosdašnjim Konferencijama, prikazat će se i nekoliko najzanimljivijih projekata koji su u području osuvremenjavanja rasvjetnih sustava ostvareni u Hrvatskoj u proteklih godinu dana.

Više na www.em.com.hr/ucinkovita_rasvjeta.

Stručni časopis EGE

Naslovna
EGE 2/2016
29. travanj 2016.
 • Novi broj donosi:
 • Izazovi nove energetske strategije
 • Čak 120 godina topline od srca
 • Biomasom i bioplinom prema energetskoj neovisnosti
 • Nakon pet godina, konačno porast potrošnje plina
 • U iščekivanju potpune liberalizacije tržišta
 • Negdje pad, a negdje stagnacija ili tek manji porast
 • Vrhunski projekti i oprema ‘made in croatia’
 • Kakvo je zanimanje za električna vozila u 2016. godini?

Više na www.ege.hr.

Časopis 'Moja kupaonica'

Naslovna
Moja kupaonica 2/2015
23. studeni 2015.
 • Novi broj donosi:
 • My zen spa bathroom - 'pokret' je prava definicija koja je zahvatila novi trend
 • Totalno drugačija od drugih!
 • Rasvjeta kupaonica
 • Radijatori u funkciji dekorativnih tijela
 • Mirisne esencije za zdravlje respiratornog sustava
 • Dozovite Sunce!

Više na www.moja-kupaonica.com.

Internetski portal www.energetika-net.com

Portal www.energetika-net.com

Razvoj internetskog portala www.energetika-net.com započeo je 2005. godine. U prvih šest godina postojanja portal je doživio mnoge promjene i unaprjeđenja. Tako je Portal isprva pokrenut s domenom .hr, a šest godina kasnije, s ciljem internacionalizacije, domena je promijenjena u .com. Godine 2012. uslijedio je novi koncept i dizajn, bogatiji i usmjereniji sadržaj koji donosi pregršt novih mogućnosti ciljanog oglašavanja, da bi i u rujnu 2015. portal doživio značajne preinake s ciljem što lakšeg i sadržajnijeg korištenja svih dostupnih informacija u skladu s najnaprednijim informatičkim standardima.

Danas je to jedan od rijetkih portala u Hrvatskoj i šire koji svakodnevno donosi vijesti iz područja energetskog i plinskog gospodarstva, instalacija, grijanja, hlađenja, klimatizacije, ventilacije, obnovljivih izvora energije te zaštite okoliša.

Namijenjen je svima kojima su vijesti iz tih područja nužne za svakodnevno poslovanje kao što su investitori, projektanti, izvođači, proizvođači opreme, dužnosnici državnih tijela i ustanova, članovi stručnih udruga, znanstvenici i studenti visokoškolskih ustanova.

Stalnim informiranjem stručne javnosti aktualnim vijestima, stručnim prilozima te svojim dodatnim sadržajima portal je postao servis za pružanje ključnih informacija iz svih područja koje pokriva.

Više na www.energetika-net.com.