Energetika marketing d.o.o.

Tvrtka ENERGETIKA MARKETING d.o.o. osnovana je 1990. godine i danas u svoja dva ureda, u Zagrebu i Ljubljani ima 13 zaposlenih. Uprava tvrtke je u Zagrebu.

Godine 1993. započeli smo s izdavanjem stručnog časopisa EGEkoji pokriva teme iz područja energetike, gospodarstva, ekologije i etike (odatle i naziv), a priznat je i poznat stručnoj javnosti u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Godine 1997. proširili smo se na tržište Slovenije i započeli izdavanje stručnog časopisa EGES.

Do danas smo objavili dvadesetak stručnih knjiga iz područja energetike, grijanja, klimatizacije i ventilacije, plinske tehnike, obnovljivih izvora energije, instalacija i sl. Neke od tih knjiga objavljene su u više izdanja, a neke su prevedene i na slovenski jezik.

Važno područje naše djelatnosti je i organizacija stručnih skupova. Uspješno organiziramo više stručnih skupova kao što su: Power&Energy Masters (svake dvije godine, do sada 13 puta), Plinarski forum (svake godine, do sada 17 puta), Hrvatski seminar o tlačnoj opremi (svake godine, do sada 15 puta), Klima-forum (svake dvije godine, do sada šest puta), Seminar ‘Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije’ (svake godine, do sada 10 puta) i Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti (svake godine, do sada šest puta). Uz to, za 2019. godinu pripremamo održavanje još dva nova skupa, a i nastavak društveno odgovorne ekološke akcije #deplastificirajse.

U svibnju 2005. godine pokrenuli smo internetski portal www.energetika-net.com koji svakodnevno donosi aktualne i pouzdane informacije iz područja energetskog gospodarstva, plinske tehnike i gospodarstva, instalacija, termotehnike (grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije) i vode, energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i elektromobilnosti.

Tijekom svih tih godina organizirali smo i pružali pomoć pri organizaciji (medijsko pokroviteljstvo i sl.) brojnih skupova kao što su stručne prezentacije, seminari, radionice i sl. za razne naručitelje (tvrtke, državna tijela, ustanove, stručne udruge). Za brojne naručitelje do sada smo izradili (što uključuje prevođenja na hrvatski i slovenski jezik, grafičku i stručnu obradu) brojne prospekte, letke, kataloge, brošure, upute za rukovanje, stručnu i tehničku dokumentaciju itd.

Također valja spomenuti da smo tijekom razvoja svih tih projekata razradili opsežnu bazu podataka s više od 20 000 stručnjaka iz Hrvatske i drugih zemalja iz svih područja koje pokriva naša djelatnost. Uz to, s više od 20 redakcija stručnih i srodnih časopisa iz cijelog svijeta utemeljili smo razmjenu informacija i podataka, dok je s uglednim njemačkim izdavačem stručnih časopisa Strobel Verlag potpisan ugovor o poslovnoj suradnji.

Posebno će nam zadovoljstvo biti ako nam i Vi postanete poslovni partner i do tada Vas srdačno pozdravljamo.

Maja ŠIMATOVIĆ, direktorica