Jednostavnom platformom lakše do instalatera fotonaponskih sustava

Tinja je 'online' platforma za jednostavno i učinkovito povezivanje instalatera fotonaponskih sustava (sunčanih elektrana) i zainteresiranih korisnika koji ih žele instalirati na svoj posjed. Cilj platforme je poticanje iskorištavanja obnovljivih izvora, prvenstveno Sunčeve energije.
Platforma je osvojila nagradu za najbolju projektnu ideju na 'Open Data Youth Academy 2016' u Puli i projekt je predstavljen na 'Open Government Partnership Summitu' u Parizu. Na 'Startup Europe Awards Croatia' osvojio je nagradu za 'Najbolji hrvatski energy startup' i sudjelovao je na finalu natjecanja u Bruxellesu 2017. godine. Isto tako, projekt je trenutačno dio 10. generacije Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Autor
  • Pavlinic_kaja Kaja PAVLINIĆ
    Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb

    Rođena je 30. ožujka 1996. godine u Zagrebu. Završila je Prvu gimnaziju Varaždin (prirodoslovno-matematički smjer i program međunarodne mature). Danas je studentica preddiplomskog studija računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Uz to, uz podršku Američkog veleposlanstva u Hrvatskoj vodi antikorupcijski projekt Integritas, a i voditeljica je višestruko nagrađivanog 'startupa' Tinja, platforme čiji je primarni cilj povezati instalatere fotonaponskih sustava i one koji ih žele instalirati i koji je već osvojio nekoliko nagrada. Tijekom školovanja osvojila je više nagrada na informatičkom natjecanju 'American Computer Science League', vlasnica je tri Oskara znanja, četiri priznanja Varaždinske županije, nagrade 'Buduće liderice' Mreže hrvatskih žena i nagrade za izvrsnost Rotary kluba Varaždin, a bila je proglašena i maturanticom generacije. Bila je jedina predstavnica Hrvatske na konferenciji 'Young Leaders For Tomorrow’s Europe' 2015. u Bratislavi (Slovačka) i sudjelovala je na konferenciji 'Global-In Fellowship' 2016. i 2017. godine u Berlinu (Njemačka). Studentska je predstavnica u Fakultetskom vijeću FER-a i članica 'US Department of State Exchange alumni', Hrvatskog društva Ujedinjenih Naroda, Savjeta mladih Grada Varaždina, Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske i tima za Projektni menadžment u 'Leadership Development Association Croatia'.

fast_rewindPovratak