Primjene električnog podnog grijanja u kombinaciji sa sunčanim elektranama

Valja prikazati primjer primjene električnog podnog grijanja i pokrivanja toplinskog opterećenja u objektu s fotonaponskim sustavom (sunčanom elektranom).
U skladu s time, vrijedi pojasniti problematiku sunčanih elektrana i električnog (podnog) grijanja, odnosno električnih grijaćih kabela i njihova područja primjene, ali i probleme i prednoste u primjeni takvih tehničkih rješenja s konkretnim primjerima izvođenja. Isto tako, valja reći nešto više i o mogućnostima primjene takvih rješenja u stanogradnji i mogućnostima sparivanja i radnim značajkama ta dva sustava. Konačno, vrijedi iznijeti i analizu troškova izvođenja i pogona i opisati izvedeni projekt.

Autor
  • Fister_drazen mr. sc. Dražen FIŠTER, dipl. ing.
    Termozona d.o.o., Zagreb

    Rođen je 1955. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1980. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Grijanje i klimatizacija. Uz to, 1983. završio je i poslijediplomski studij iz nuklearne energetike, također na FSB-u. Nakon diplomiranja, najprije je radio u (nekadašnjoj) Tvornici parnih kotlova u Zagrebu i u tvrtkama za istraživanje i pripremu proizvodnih programa, dok je od 1987. privatni poduzetnik u području grijanja i klimatizacije. Od 2009. godine radi u području obrazovanja, pri čemu su mu sklonost novim energetskim i tehničkim rješenjima i cjeloživotno učenje i istraživanje glavna obilježja rada. Isto tako, bio je sudionik brojnih stručnih skupova i sajmova u zemlji i inozemstvu.

fast_rewindPovratak