Kako stvoriti prostor za život za generacije koje dolaze?

Brzorastuća digitalizacija suvremenog svijeta uvod je u treću digitalnu revoluciju. Informacije kolaju sve brže, a svijest o klimatskim promjenama i potreba za primjenom novih tehničkih rješenja koja koriste obnovljive izvore energije sve je veća.
Kako životni prostor učiniti što ugodnijim, bezbrižnijim i pri tome koristiti nove tehnike koje primjenom obnovljivih izvora energije nude ekološki i ekonomski prihvatljiva rješenja utkano je u strategiju tvrtke Viessmann. Proizvodnja električne i toplinske energije i potrošnja na mjestu proizvodnje u fokusu je energetskih strategija.
Grijanje, hlađenje i priprema potrošne tople vode iz samo jednog uređaja i istovremeno korištenje obnovljivih izvora čine split dizalice topline najelegantnijim i najučinkovitijim rješenjem za suvremene stambene objekte. Nova generacija split dizalice topline Vitocal 200-S svojim dizajnom i konstrukcijom nudi napredan akustički dizajn koji rezultira izrazito tihim radom, što omogućuje ugradnju i na najmanjim udaljenostima od susjednih objekata.
Uz to, Hrvatska je Suncem okupana zemlja i tu energiju koja se besplatno nudi na dlanu treba iskoristiti. Da bi iskorištavanje Sunčeve energije bilo bezbrižno i jednostavno, Viessmann je razvio tehničko rješenje jedinstveno na svijetu. Solarni kolektori Vitosol opremljeni su apsorberom sa slojem Thermprotect koji omogućuje samozaštitu od pregrijavanja, čime je omogućeno jednostavno projektiranje i bezbrižna primjena.

Autor
  • Lajtman_ivana Ivana LAJTMAN, dipl. ing.
    Viessmann Hrvatska d.o.o., Zagreb

    Rođena je 28. travnja 1981. godine. Završila je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu. Diplomirala je 2007. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija je bila aktivna u Povjerenstvu za javnost FSB-a i studentskoj organizaciji BEST te je pohađala stručne seminare u inozemstvu, npr. na Sveučilištu u Sherbrookeu (Kanada) na temu održivog inženjerstva. Od 2007. godine radi u tvrtki Viessmann na produkt-menadžmentu i marketingu. Govori engleski, njemački i talijanski jezik.

fast_rewindPovratak