Koje su najčešće greške i poteškoće pri projektiranju i izvođenju solarnih toplinskih sustava i dizalica topline?

Već gotovo stoljeće i pol Vaillant se ubraja u vodeće proizvođače opreme za grijanje u Europi i svijetu. Ujedno, Vaillant je jedina robna marka u Europi koja ima cjelokupan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, loživo ulje, električnu energiju, zeolit (u dizalicama topline), vodik (u gorivnim člancima) i obnovljive izvore energije (Sunčevu energiju i toplinu tla, vode i zraka).
Predanost novim rješenjima Vaillant pokazuje i sustavnim razvojem rješenja za primjenu obnovljivih izvora. U skladu s time, u Hrvatskoj još od 2009. godine djeluje Projektni ured za obnovljive izvore energije, dok je potkraj 2012. u sklopu poslovne zgrade tvrtke u Zagrebu otvoren i Centar za obnovljive izvore energije, u kojem svi poslovni partneri i drugi znatiželjnici mogu pogledati pojedine uređaje i rješenja 'u živo'.
Kada je riječ o obnovljivim izvorima, nužno je pozorno projektiranje i izvođenje radova, baš kao i odlično poznavanje struke i bogato iskustvo te poštivanje suvremene prakse i najnovijih zakona i propisa. Ipak, kako se kod primjene obnovljivih izvora radi o složenim projektima, kod kojih se nerijetko preklapaju 'klasična' i 'suvremena' rješenja, nerijetko dolazi do poteškoća pa i pogrešaka. No, zahvaljujući stručnom znanju i iskustvu stjecanom godinama Vaillantovi stručnjaci te probleme uspješno rješavaju.

Autor
  • perm_identity Tomislav ĐURAK, mag. ing. mech.
    Vaillant d.o.o., Zagreb

fast_rewindPovratak

input