Plin - energent za proizvodnju toplinske, rashladne i električne energije

Igor HARAMINA, ing.
Viessmann Hrvatska d.o.o., Zagreb

Tvrtka Viessmann kao jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača opreme za grijanje može ponuditi cjelovita energetska rješenja za pokrivanje potreba za toplinskom, rashladnom, ali i električnom energijom uz primjenu prirodnog i ukapljenog naftnog plina kao osnovnog energenta. U skladu s time, u širokom proizvodnom programu nalaze se plinski kotlovi u svim izvedbama i širokom rasponu učina, a tu su i plinska kogeneracijska postrojenja i plinske apsorpcijske dizalice topline. Pri tome valja napomenuti da se svaka od tih rješenja gotovo savršeno mogu kombinirati s rješenjima za iskorištavanje obnovljivih izvora kao što su solarni toplinski i fotonaponski sustavi, odnosno kotlovi na biomasu.
Upravo su takva rješenja, kojima se omogućava proizvodnja toplinske, rashladne i električne energije, uz mogućnost iskorištavanja obnovljivih izvora, iznimno prikladna za pokrivanje potreba za energijom u područjima s obiljem Sunca, ali i povremenim poteškoćama s opskrbom električnom energijom kao što su Dalmacija, ali i neki drugi dijelovi Hrvatske poput Istre, Primorja, Gorskog kotara i Like, gdje je također nedavno došao plin. Pri tome se takvim rješenja mogu koristiti i za obiteljske kuće i stambene zgrade, ali i za poslovne, javne i industrijske zgrade, hotele i druge turističko-ugostiteljske objekte.
Viessmann pri tome može ponuditi cjelokupnu opremu 's jednog mjesta', ali i pružiti nužnu tehničku podršku pri ostvarivanju projekata, a tu je i odlično organizirana servisna služba koja omogućava njegovo praćenje cijeli vijek trajanja.

Back to programme

Organizers

Em_blue Banner_heso

Media Coverage

Ege_novi
Portal2015