Hybrid - Connect - Power

'Hybrid – Connect – Power', pod tim se motom Viessmann predstavio na sajmu ISH koji je nedavno održan u Frankfurtu na Majni. Time je tvrtka obuhvatila goruće teme u tehnici grijanja, pri čemu su tri te ključne poruke na izložbenom prostoru na sajmu vizualizirane na tri impozantna tornja visine 8 m. Veliki prostor je na taj način prikazao sveobuhvatnost usluga koje Viessmann nudi svojim poslovnim partnerima, obuhvaćajući individualna rješenja za sva područja primjene i izvore energije.
'Hybrid' predstavlja sigurnu budućnost sustava grijanja na plin i na loživo ulje s inteligentnim kombiniranjem učinkovite kondenzacijske tehnike i dizalica topline, što je istovremeno visokoučinkovito i obnovljivo. Takvi uređaji omogućavaju automatsko optimiranje pogona, ovisno o cijeni energenta i vanjskoj temperaturi pa korisnik može birati između ekološkog i ekonomskog pogona. Viessmannovi hibridni sustavi već danas ispunjavaju buduće zahtjeve energetskog obrata i korisnicima pružaju visoku razinu sigurnosti za budućnost.
'Connect' podrazumijeva posve nova rješenja za umreženi energetski menadžment zgrada, koja je Viessmann predstavio na ISH-u, od Internet Inside, preko upravljanja s mobilnim telefonima, do digitalnog upravljanja ukupnog energetskog menadžmenta zgrade. Povećanje udobnosti pomoću pametnog (smart) energetskog menadžmenta – to je ključna poruka.
'Power' zaključno označava proizvodnju, korištenje i skladištenje vlastite električne energije. To ne obuhvaća samo primjenu mikrokogeneracijskih uređaja na osnovi plinskog motora ili gorivnih članaka, već i pogon dizalica topline električnom energijom proizvedenom u vlastitoj sunčanoj elektrani. Korisnik instalacije time dobiva veću neovisnost o tržištu električne energije. Pri tome je Viessmann je na ISH-u predstavio svjetski novitet: uređaj s gorivnim člancima koji je već dostupan na tržištu Vitovalor 300-P, koji ne proizvodi samo toplinsku energiju na ekološki način, već i električnu energiju.

Author
  • perm_identity Ivana LAJTMAN, dipl. ing.
    Viessmann Hrvatska d.o.o., Zagreb

fast_rewindBack