Kontejnerske kotlovnice za toplovodne sustave grijanja

Najčešća primjena kontejnerskih kotlovnica je zamjena za postojeće kotlovnice, toplinske stanice ili podstanice u vrijeme njihove obnove, modifikacije, izgradnje ili dogradnje, no u zadnje vrijeme postaju i trajna zamjena za postojeće kotlovnice. Čest razlog za to, posebice u Hrvatskoj, je prelazak s drugih energenata, uglavnom loživog ulja na drveni pelet ili drvenu sječku, što dovodi do nedostatka mjesta u postojećoj kotlovnici te se ona prenamjenjuje u toplinsku stanicu ili podstanicu, dok kontejner postaje kotlovnica za određeni objekt ili više njih.
Centrometal je 2014. godine počeo s proizvodnjom kontejnerskih kotlovnica na drvo, drveni pelet, drvenu sječku i loživo ulje i do sada ih je proizvedeno i isporučeno 80-ak. U skladu s time, valja prikazati iskustva s isporučenim kontejnerskim kotlovnicama, njihove pozitivne i negativne strane i mogućnosti odabira konfiguracije opreme smještene u kontejnersku kotlovnicu ili više njih.

Autor
  • Kocijan_valentino Valentino KOCIJAN, mag. ing. mech.
    Centrometal d.o.o., Macinec

    Rođen je 6. veljače 1990. godine u Varaždinu, gdje je završio srednju Elektrostrojarsku školu. Diplomirao je 2013. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, na Procesno-energetskom smjeru i modulu Energetika. Od 2016. godine radi u tvrtki Centrometal iz Macinca u sklopu Tehničkog ureda i uglavnom je orijentiran suradnji s projektantima. Govori engleski jezik.

fast_rewindPovratak

input