Razvoj toplinarstva do 2030. godine

Prateći globalne trendove racionalizacije proizvodnje i distribucije toplinske energije, HE Toplinarstvo prilagođava svoje poslovanje u sklopu dugoročnih planova prilagodbe poslovanja i razvoja centraliziranog toplinskog sustava. Tvrtka kao distributer toplinske energije izravnom primjenom tehničkih rješenja i tehnologija u centraliziranom toplinskom sustavu osigurava racionalnije korištenje toplinske energije i podiže kvalitetu isporuke toplinske energije, što je i krajnji cilj.
Tako valja ukratko pokazati planirane aktivnosti u predstojećem razdoblju u smislu razvoja centraliziranog sustava s povećanjem toplinskog konzuma i podizanja energetske učinkovitosti centraliziranog toplinskog sustava.

Autor
  • Bizek_danijel Danijel BIZEK, dipl. ing.
    HEP Toplinarstvo d.o.o., Pogon toplinske mreže, Zagreb

    Rođen je 9. rujna 1976. godine u Požegi. Osnovnu i srednju Tehničku školu Ruđera Boškovića završio je u Zagrebu. Diplomirao je 2005. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Uz to, ima položen državni stručni ispit za sudionika u građenju. U razdoblju 2005. - 2011. godine bio je voditelj građenja termotehničkih instalacija u tri tvrtke. Od 2011. godine radi u HEP Toplinarstvu, pri čemu je najprije, do 2015., bio rukovoditelj Odjela za eksploataciju, a danas je pomoćnik direktorice Pogona toplinske mreže. Govori engleski jezik.

fast_rewindPovratak

input