Inovativna rješenja za štetne emisije u tehnici izgaranja

U vrijeme kada cijene energenata stalno rastu, a propisi o zaštiti okoliša postaju sve stroži, bitno je neprestano brinuti o učinkovitom radu izvora topline, bez obzira na to radi li se o sustavu grijanja stana, kuće ili zgrade ili pak o toplinarskom sustavu cijelog naselja. No, pod pojmom učinkovitosti danas ne treba samo podrazumijevati smanjenje potrošnje energenta po jedinici proizvedene energije ili grijane površine, već i smanjenje emisije štetnih tvari koje nastaju pri radu izvora topline.
Učinkovitost rada nekog izvora topline, bez obzira na izvedbu i veličinu, uvijek je povezana s učestalošću i kvalitetom održavanja. No, to nije sve jer su zahvaljujući opsežnom razvoju i istraživanjima koje danas provode gotovo svi vodeći svjetski proizvođači, među kojima je Weishaupt na prvom mjestu, razrađena suvremena tehnička rješenja koja omogućavaju učinkovit rad izvora topline i smanjenje onečišćenja okoliša. Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da noviji sustavi uvijek rade učinkovitije i čišće od starijih.
U skladu s time, valja pokazati nova inovativna rješenja i tipove plamenika Weishaupt kojima se istodobno smanjuje potrošnja energije i energenata, snižavaju troškova i čuva okoliš.

Autor
  • Prusina_ante Ante PRUSINA, dipl. ing.
    Weishaupt-Zagreb d.o.o., Zagreb

    Rođen je 13. prosinca 1969. godine. Diplomirao je strojarstvo 1999. godine na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. U razdoblju 2001. - 2003. godine bio je prodajni inženjer u tvrtki Petrokov, 2003. - 2008. voditelj prodaje za područje Dalmacije u tvrtki Viessmann, 2008. - 2009. stariji projektni inženjer za sustave grijanja, hlađenja, ventilacije i klimatizacije u tvrtki ELKOM, 2009. - 2010. voditelj projekata u tvrtki ZT Tehnozaštita, 2010. - 2011. voditelj prodaje sustava grijanja za područje Hrvatske u tvrtki Weishaupt i 2011. - 2017. direktor predstavništva za Bosnu i Hercegovinu u tvrtki Tromont. Od 2018. godine ponovno radi u Weishauptu, gdje je danas voditelj prodaje.

fast_rewindPovratak

input