Bg

Sigurnost je najvažnija - ako se rizici prepoznaju, mogu se kontrolirati!

Mnoge se opasnosti ne mogu detektirati ljudskim osjetilima: toksični plinovi, nedostatak kisika, zapaljivi plinovi i pare. Te opasnosti predstavljaju ozbiljnu prijetnju ljudskom životu i sigurnosti postrojenja u mnogim granama industrije. Kada se radi o pouzdanom otkrivanju nepoznatih i poznatih opasnosti od plina, moguće je osloniti se na prijenosnu i stacionarnu tehniku detekcije plina iz Drägera kao ključni dio za pružanje pouzdanog oblika zaštite radnika, a naravno i postrojenja. Nedostatak ventilacije u kombinaciji s biološkim fermentacijskim procesima i kemijske reakcije potiču nakupljanje metana (CH₄) i sumporovodika (H₂S) u potencijalno kritičnim koncentracijama.
Glavni fokus je na praćenju koncentracija plinova: ozona (O₃), vodikovog peroksida (H₂O₂), natrijevog hipoklorita (NaClO) i klor-dioksida (ClO₂), klorovodične kiseline (HCl) i sumpornog dioksida (SO₂), sumporovodika (H₂S) i metana (CH₄) te kisika (O₂).
Projektanti i tvrtke dužni su osigurati učinkovite i sigurne procese te sigurne postupke kod vizualnih pregleda, uklanjanja grešaka, održavanja i čišćenja kada radnicu ulaze u takve prostore.

Predavač
  • Gorse_marijan Marijan GORŠE, dipl. ing.
    Dräger Safety d.o.o., Zagreb

    Rođen je 14. travnja 1980. godine u Novom Mestu (Slovenija). Srednju školu (smjer elektrotehničar) završio je u Karlovcu. Diplomirao je 2004. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Uz to, ima položen ispit iz protueksplozijske zaštite uređaja i instalacija i stekao je specijalistička znanja vezana uz detekciju plinova. Od 2005. godine radi u tvrtki Dräger, pri čemu je najprije bio prodajni inženjer, a 2010. - 2015. i voditelj servisa za Hrvatsku. Govori engleski i slovenski jezik, a služi se i njemačkim jezikom.

fast_rewindPovratak